Slovenska ustvarjalka Maja Monrue, znana po svojih vsestranskih talentih kot pisateljica, podcasterka, voditeljica in producentka, je zabeležila nov uspeh v svoji bogati karieri. Pred kratkim je sklenila pogodbo z avstrijsko založbo United p.c. Verlag, ki je 8. marca, na mednarodni dan žensk, izdala njeno knjigo namenjeno moškim z naslovom “Pot do Nje”.

Knjiga raziskuje, kako moški lahko bolje razumejo sodobne ženske, je že doživela pet ponatisov v originalni slovenščini. Sedaj bo dostopna bralcem v Avstriji, Nemčiji in Švici, svoj pečat pa bo pustila tudi na letošnjem prestižnem knjižnem sejmu v Frankfurtu.

F.A.Y.N. – Umetnost iskanja sreče v sebi

Monrue ne počiva na lovorikah, saj že zaključuje svoj naslednji veliki projekt – podcastersko serijo, ki spremlja njeno drugo knjigo “F.A.Y.N. – Umetnost iskanja sreče v sebi”. Posebno pozornost je pritegnila napoved gostovanja Lada Bizovičarja v 100. delu serije F.A.Y.N., s katerim bo delila zanimive anekdote iz njunega skupnega projekta “Slovenska Muska v Stožicah”.

Maja je za nemški trg pristopila z vztrajnostjo, ki spominja na začetke J.K. Rowling, saj je poslala več kot 150 rokopisov na različne založbe v Nemčiji in Avstriji. Odziv treh založb, med katerimi je ena izrazila takojšnje zanimanje za izdajo knjige, ji je dal nov zagon. “To je tisto, kar hoče slišati vsak pisatelj,” poudarja Monrue.

Nemški prevod knjige Pot do Nje

Odločitev za nemški prevod je sledila po predstavitvi knjige na Kickstarterju, kjer je prejela povratne informacije, da je knjiga morda premalo feministična za ameriški trg. Maja pojasnjuje, da razlike v moško-ženskih odnosih med kulturami pomenijo, da je v centralni Evropi pogled na te odnose drugačen kot v ZDA, kjer je feminizem zelo pereča tema. Njena knjiga “Pot do Nje”, zdaj v nemškem prevodu “Der Weg zu ihr”, na enostaven in prijazen način pojasnjuje dinamiko sodobnih žensko-moških odnosov in pričakovanja, ki jih imajo sodobne ženske. S tem delom je Monrue prispevala pomemben prispevek k boljšemu medsebojnemu razumevanju spolov, njen uspeh pa se bo zagotovo nadaljeval tudi na nemško govorečih trgih.

Oznake: