Aprila v Slovenijo v goste prihaja Mattias Desmet, priznani profesor klinične psihologije z Univerze v Gentu in avtor odmevne knjige “Psihologija totalitarizma”. S svojima predavanjema, ki bosta v Celju in Ljubljani pod naslovom “Govor resnice: Pot iz množične hipnoze”, obeta poglobljene vpoglede v dinamiko sodobnega totalitarizma in moč resnice.

Kdo je Mattias Desmet?

Desmet, ki velja za svetovno priznanega strokovnjaka na področju raziskovanja pojavov totalitarizma, je zaslovel predvsem z delom “Psihologija totalitarizma”. V tej mednarodno priznani uspešnici razgrinja mehanizme, ki poganjajo procese množične hipnoze in oblikovanja množic, ki so ključni za vzpon totalitarnih režimov. Avtor opisuje, kako se skozi ta procesi ustvari “peklenski pakt” med množicami in vladajočo elito, kar je značilno za totalitarne sisteme.

Pogum govoriti resnico

Ključ do prekinitve tega destruktivnega vzorca, po Desmetu, leži v pareziji – pogumu govoriti resnico. Poudarja, da ima resnica edinstveno moč združevanja ljudi, harmoniziranja odnosov in celjenja razpok v družbi. “Resnica na skoraj čaroben, čudežen način obnavlja vezi med ljudmi in usklajuje odnos med človekom in njegovim telesom,” trdi Desmet.

Izjemna priložnost za razumevanje globljih psiholoških dinamik

Njegov prihod v Slovenijo predstavlja izjemno priložnost za vse, ki jih zanima razumevanje globljih psiholoških dinamik, ki oblikujejo sodobno družbo, in za tiste, ki iščejo poti iz ciklov množične manipulacije in usmerjanja. Predavanja “Govor resnice: Pot iz množične hipnoze” obetajo razmislek in dialog o tem, kako lahko individualna in kolektivna zavezanost resnici prispevata k izgradnji bolj odprtih in zdravih družbenih struktur.

Oznake: