Če iščete popolno destinacijo za aktiven in sproščujoč izlet, je Planica prava izbira. Slikovita dolina v Julijskih Alpah ponuja številne možnosti za nepozabne doživetje, ne glede na letni čas.

Planica
Planica

Izlet v Planico: Raj za ljubitelje narave in športa

Nordijski center Planica

Nordijski center Planica je eden izmed najbolj znanih športnih centrov v Sloveniji. Ta izjemen center omogoča obiskovalcem, da skozi vse leto doživijo različne aktivnosti. Ljubitelji smučarskih skokov lahko občudujejo znamenite skakalnice ali se podajo na adrenalinski zipline, ki ponuja edinstveno izkušnjo skoka s smučarske letalnice.

Muzej Planica je odlična izbira za tiste, ki želijo spoznati bogato zgodovino smučarskih skokov in letalnic. Tukaj lahko odkrivate zgodbe o slovenskih skakalcih in se navdihujete ob njihovih dosežkih.

Pohodništvo in kolesarjenje

Planica je tudi idealna izhodiščna točka za pohodniške in kolesarske ture. Ena izmed priljubljenih poti vodi skozi dolino Tamar, kjer se lahko sprehodite obkroženi z mogočnimi gorami. Pot do Zelencev, čudovitih izvirov Save Dolinke, je prav tako priporočljiva in primerna za krajši izlet. Lahko odkolesarite tudi v sosednjo Italijo na dobrih 10 kilometrov oddaljena Belopeška jezera. Kolesarji bodo navdušeni nad številnimi označenimi kolesarskimi potmi v okolici, ki ponujajo čudovite razglede in svež gorski zrak.

Zimske aktivnosti

Pozimi Planica postane prava zimska pravljica. Nordijski center ponuja vrhunske proge za tek na smučeh, ki so primerne tako za začetnike kot za izkušene tekače. Smučarski navdušenci pa lahko obiščejo bližnje smučišče Kranjska Gora, ki ponuja raznolike smučarske proge za vse okuse.

Wellness in sprostitev v Kranjski Gori

Za tiste, ki si želijo bolj sproščenega izleta, so na voljo spa centri in wellness hoteli v Kranjski Gori in okolici. Po aktivnem dnevu se lahko razvajate s savnami, masažami in drugimi sprostitvenimi tretmaji.

Kulinarika

Planica in njena okolica ponujata tudi bogato kulinarično doživetje. Gorski domovi in planinske koče vas bodo razvajali s tradicionalnimi slovenskimi jedmi, kot so jota, klobase in štruklji. V Kranjski Gori pa najdete različne restavracije, ki ponujajo širok izbor jedi, od lokalne do mednarodne kuhinje.

Ogled znamenitosti v bližini

Ne zamudite obiska Jasne jezera, lepega alpskega jezera blizu Kranjske Gore, kjer lahko uživate v sprehodih ob vodi ali pikniku. Prav tako se odpravite na Vršič, najvišji cestni prelaz v Sloveniji, ki ponuja osupljive razglede in zgodovinske točke, Ruska kapelica je že ena takšnih.