Osebna izpoved skozi glasbo

Obalni glasbenik Aleksander Novak je svojo najnovejšo skladbo “Najdi svojo Ameriko” posvetil hčerki Ilarii, kot simbol opore in vodnika pri iskanju njene življenjske poti. Skladba, ki je osebno-izpovedne narave, je nastala iz globokih čustvenih trenutkov in želje po prenašanju modrosti na naslednjo generacijo.

Navdih iz vsakdanjega življenja

Inspiracijo za pesem je Novak našel v meglenem jesenskem jutru med sprehodom z otrokom po Ljubljani. “Zbudil sem se in se podal po Poti spominov, ko sem v megli skoraj izgubil orientacijo. V tem trenutku se mi je porodila misel o iskanju Amerike, ne kot kraja, ampak kot simbola osebnih prizadevanj in odkritij,” pove Novak.

Aleksander Novak

Pri ustvarjanju skladbe so sodelovali priznani glasbeniki: Jan Baruca, ki je odgovoren za aranžma in bas kitaro, Marko Hrvatin na kitari in Marko Toškan za bobni. Hammond orgle in spremljevalne vokale je dodal Mitja Bobič. Skladba je bila posneta v studiu Tramon, ki je znan po svoji visokokakovostni produkciji.

Videospot, ki dopolnjuje glasbeno zgodbo

Za videospot, ki je bil posnet v Izoli, sta zgodbo oblikovala Perica Rai in Matic Soban. Snemanje na svetilniku in po ulicah Izole, kjer je Ilaria preživela zadnja tri leta, je zajelo njeno otroško razigranost in domišljijo. “Hotel sem prikazati pristnost in neposrednost otroškega sveta, ki v sebi nosi iskreno čudenje,” opisuje Novak.

Zahvala in podpora

Aleksander se za pomoč pri uresničevanju projekta zahvaljuje svoji partnerici Sabini, hčerki Ilarii ter celotni ekipi, ki je pomagala udejanjiti njegovo vizijo. “Najdi svojo Ameriko” ni le pesem, temveč tudi sporočilo in spomin, ki bo Ilarii služil skozi vse življenje. Skladba “Najdi svojo Ameriko” je očetov ljubeči opomin hčerki, da sledi svojim sanjam, ne glede na to, kje jo bo pot vodila.