Mlada novomeška glasbenica Tamara Kokol, ki nastopa pod umetniškim imenom Talia, je izdala novo skladbo “Na drugi strani”, ki predstavlja glasbeno potovanje iz teme hrepenenja v svetlobo upanja. Pesem združuje zvoke latina, popa in soula ter nas spominja, da lahko tudi v najtemnejših trenutkih osamljenosti vidimo barve.

Ekipa, ki stoji za uspehom

Za besedilo skladbe je poskrbel Tomislav Jovanović – Tokac, medtem ko so glasbo in aranžma ustvarili v studiu Lotos music v Šentjerneju, skupaj z Borutom Antončičem (Bort Ross), Primožem Hudoklinom in samo Tamaro. Vokalno podporo sta skladbi dodala Tokac in Bort, inštrumentalno spremljavo pa so obogatili Primož Hudoklin na kitarah, Dejan Hudoklin na bas kitari ter Pavel Čebašek na bobnih in tolkalih. Za tehnično dovršenost sta poskrbela Bort Ross z miksanim in Bojan Pahljina – Puhi z masteringom. Jan Poreber je zaslužen za videospot, njegovo montažo in vizualne učinke.

Debitantski album na obzorju

Talia, ki trenutno pripravlja svoj debitantski album predviden za izid naslednje leto, z novim singlom napoveduje smer svojega glasbenega razvoja. “Z vsakim izdelkom pokažem svoje nove barve, in za album smo zdaj našli tisto rdečo nit,” pravi Talia, ki je na svoji glasbeni poti že izdala štiri single: “Svet marionet”, “Sama”, “Prid” in “Ko sanjam”, “Na drugi strani” pa je njen peti.

Filozofija ustvarjanja

Talia sledi načelu, da se vse zgodi z razlogom, in se pri ustvarjanju prepusti toku svoje glasbene poti. Poudarja, da je njen cilj v tem, kar počne, vsakič tudi izjemno uživati, kar je vsekakor opaziti v njenem iskrenem izrazu in energiji. Njen najnovejši singel “Na drugi strani” je še en korak v tej dinamični, ustvarjalni poti, ki prinaša občutke praznine in hkrati upanja, ko optimistično preskočimo spomine žalosti in zremo v mavrico prihodnosti.