Jedilnik malice postaja vedno bolj pomemben del našega vsakdana, še posebej v šolah in na delovnih mestih. Uravnotežen in hranljiv obrok sredi dneva izboljša koncentracijo in produktivnost, pa tudi prispeva k splošnemu zdravju in dobremu počutju. Kakovosten jedilnik malice mora biti raznolik, vključevati mora sveže sestavine in ustrezati različnim prehranskim potrebam.

Kam na malico?

Pri izbiri jedilnika malice je ključno, da vključuje vse pomembne skupine živil: beljakovine, ogljikove hidrate, zdrave maščobe, vitamine in minerale. Priporočljivo je, da vsak obrok vsebuje vsaj eno porcijo sadja ali zelenjave, polnozrnate izdelke in puste vire beljakovin, kot so piščanec, ribe, stročnice ali oreščki. Tako bomo zagotovili, da imamo dovolj energije za preostanek dneva.

Malcajt

In kam na malico? Rešitev je Malcajt. Aplikacija na enem mestu ponuja širok nabor aktualnih informacij in jedilnikov gostiln, restavracij, picerij in drugih ponudnikov iz vašega kraja in okolice. Ponudnike lahko najdete z izbiro regije, s pomočjo iskalnika ali z izbiro najbližjega glede na vašo lokacijo. Ob kliku na izbranega ponudnika se izpiše podrobnejši opis, fotografije, delovni čas, stalna in aktualna ponudba ter vsi kontaktni podatki. Z enim klikom lahko izbrano gostilno pokličete ali jo poiščete na zemljevidu.

Spletna stran ter aplikacija za Android in iOS

Ustvarjalci Malcajta želijo dodati gostinske lokale po vseh regijah Slovenije in zato vabijo vse ponudnike, da vpišejo svojo gostilno, restavracijo, picerijo ali okrepčevalnico v seznam ponudnikov Malcajt in si zagotovijo odlično vsakodnevno promocijo. Aplikacija je na voljo brezplačno na App store in Google Play.


Oznake: