Svetovni dan glasbe

Slovenija bo na prvi poletni dan že enajstič praznovala svetovni dan glasbe. Letos se bo praznik glasbe širil še bolj kot prej, saj bo v 25 slovenskih mestih potekalo petje in igranje glasbe, v Ljubljani pa se bo število lokacij povečalo na kar 31.

Praznik glasbe

Praznik glasbe, v skladu s smernicami iniciative Fête de la musique, postavlja v ospredje žive glasbene dogodke različnih glasbenih žanrov, ki jih izvajajo tako profesionalni kot ljubiteljski glasbeniki. Festival se odvija predvsem na prostem, na ulicah, v parkih in na igriščih, priložnost pa je tudi za nastope na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori. Vsi glasbeniki, ki želijo muzicirati, imajo možnost nastopati, vsi koncerti pa so za javnost brezplačni.

Organizatorji so letos razširili svoje sodelovanje. Praznik glasbe bo v Ljubljani otvorila Slovenska filharmonija ob 11.00. Med partnerji so tudi festival od , Radio Študent, JSKD in drugi, med novimi pa IMAGO, Pinelina dnevna soba in ekipa Blau Pin. Na enem od prizorišč bo postavljen klavir, kjer se bodo predstavili pianisti različnih starosti in žanrov. Z veseljem ugotavljajo, da se je izjemno povečalo tudi število sodelujočih organizatorjev v ostalih slovenskih mestih. “Končno lahko rečemo, da imamo Praznik glasbe po vseh regijah Slovenije, kar je izjemen dosežek za našo glasbeno skupnost. Slovenija bo tako na prvi poletni dan živela v ritmih glasbe, obogatena s pestrim in raznolikim glasbenim programom, ki bo dosegel vsak kotiček države,” dodajajo organizatorji.

Oznake: