Kostanjevica na Krki in supanje

Kostanjevica na Krki je najmanjše in eno najstarejših mest v Sloveniji, pri nas se pogosto opisuje kot “slovenska Benetke”. Mestece, obdano s Krko, očara vsakega obiskovalca. Njegove zelene rečne površine in mirno okolje nudijo popolno kuliso za športne aktivnosti na vodi, zlasti za supanje.

Kostanjevica na Krki
Kostanjevica na Krki

Supanje na Krki

Stoječe veslanje na deski, bolje znano kot SUP (Stand Up Paddleboarding), je v Kostanjevici na Krki postala priljubljena aktivnost. Reka Krka s svojimi umirjenimi tokovi ponuja idealne pogoje za vse, od začetnikov do izkušenih suparjev. Plovba po meandrih reke, ki se vije skozi naravno okolje, ponuja edinstveno priložnost za raziskovanje narave v nevsiljiv način.

Učinki na telo in duha

Supanje ni samo odličen način za raziskovanje naravnih lepot, ampak nudi tudi obsežno vadbo. Stabilizacija na deski zahteva delo različnih mišičnih skupin, kar omogoča izboljšanje ravnotežja, krepitev mišic in izboljšanje splošne telesne pripravljenosti. Poleg fizičnih prednosti pa supanje prinaša tudi mentalno sprostitev. Mirnost vode in ritmično veslanje pomagata zmanjšati stres in izboljšati duševno počutje. Supanje v Kostanjevici na Krki je način, kako doživeti in ceniti naravno in kulturno dediščino tega edinstvenega kraja.