Ansambel Saša Avsenika

Letos mineva 15 let, odkar je Ansambel Saša Avsenik nadaljeval bogato glasbeno zapuščino ene najbolj prepoznavnih glasbenih družin v Sloveniji. V čast tej pomembni obletnici ansambel pripravlja sklop koncertov, s katerimi bodo proslavili svoje dosedanje delovanje in se zahvalili vsem poslušalcem, ki so del njihove zgodbe.

Ansambel Saša Avsenika
Ansambel Saša Avsenika

Koncerti ob 15. letnici ansambla

Koncerti bodo potekali v mesecu juniju na različnih prizoriščih, med drugim na Gradu Vurberk, v Kostanjevici na Krki, v Sežani pri Kosovelovem domu, zaključni koncert pa bo na Ljubljanskem gradu. Vsak koncert bo poseben poklon dolgoletni tradiciji in hkrati priložnost za druženje z zvestimi oboževalci.

15 let je prelomnica in priložnost za pogled nazaj

Ansambel Saša Avsenik je bil ustanovljen leta 2009, ko je na glasbeno pot stopil Sašo Avsenik s svojo ekipo. Novo poglavje Avsenikove glasbe je kmalu osvojilo srca tako starejših kot mlajših generacij s svojimi melodijami, besedili in nastopi. “15 let je prelomnica, ki nas spodbuja, da se ozremo nazaj na vse naše dosežke, hkrati pa načrtujemo prihodnost,” pravi Sašo Avsenik.

170 nastopov letno

Ansambel bratov Avsenik, ki je včasih nastopal tudi po 330 dni na leto, je postavil visoke standarde, ki jih Sašo in njegov ansambel uspešno nadaljujejo s približno 170 nastopi letno. Nastopajo tako doma kot v tujini, pri čemer so se podali tudi na koncerte na Hrvaško, v Nizozemsko, Belgijo in celo čez ocean v Kanado. “Ne samo čez ocean, igrali smo že tudi na križarjenjih, kar je bilo za vse nas posebno doživetje,” dodaja Sašo. “Zelo smo hvaležni za vso podporo, ki jo prejemamo od naših poslušalcev,” pravi Sašo Avsenik, ki se veseli prihodnjih koncertov in nadaljevanja bogate tradicije. Koncerti ob obletnici bodo zagotovo prinesli veliko veselja in nepozabnih trenutkov tako ansamblu kot njihovim zvestim oboževalcem.

Oznake: