V Murski Soboti plešejo velikani in predstavljajo istoimenski prvenec, skupek osmih skladb, ki nam služi kot prvo okno v njihove razprostrte kreativne pokrajine.

Moving as a giant
Moving as a giant

Nov album

Album, izdan pri založbi Kapa Records, nam predstavi Moving as a Giant v svoji najčistejši obliki. Izlitje čustev brez ovinkarjenja, enkrat s težkim korakom po distorziranih planjavah masivnih kitar, drugič z občutljivim plazenjem po temnih, praznih sobanah na taktirko reverbiranih orgel. Tako ali drugače, zasedba preko čvrstih ritmov konstantno prevprašuje ter na novo oblikuje svoj hrupen in poln zvočni izraz, medtem ko nam markanten, globok ženski vokal predstavlja edino konstanto.

Skupni interes trojice je noise, ki mu posvečajo veliko pozornosti, in kar jih je skozi kompozicijske ter sonične kontemplacije na koncu privedlo do svojega specifičnega glasbenega sloga. Njihova delavnost in zagnanost pa jih počasi cementirata v vlogo nove, nadobudne perspektive prekmurskega podtalja. “Bila je melanholija, ki se je konkretizirala skozi predanost glasnosti, nepopolnosti in globočini zvoka ter sporočil glasbe v nas,” so Moving as a Giant na kratko kontekstualizirali svoje delo.

Oznake: