Mlada in obetavna kantavtorica iz Bele krajine Klaudija Jaketič, znana pod umetniškim imenom ClaudiZu, je objavila skladbo “Rekel si”. Skladba je uglasbljena izkušnja življenjskih situacij, kjer naivno verjamemo v srečen razplet za oba vpletena.

Snema debitantski album

Pesem bo izšla na njenem debitantskem albumu, ki ga trenutno z ekipo vrhunskih glasbenikov snema v Beartracks Recording studiu v Kočevju. Skladbo “Rekel si” so ustvarili Klaudija Jaketič – ClaudiZu (besedilo, glasba, vokal, kitara), Robi Bulešič (bobni), Gašper Oražem (spremljevalna kitara), Sebastjan Vukan (bas). Pesem je posnel, zmiksal in post-produkcijsko obdelal Robi Bulešič iz Beartracks Recording Studia.

ClaudiZu prihaja iz Bele krajine, natančneje iz vasi Učakovci pri Vinici, in v svojih pesmih pretežno piše o ljubezni, odnosih in življenju. Navdih za svoje ustvarjanje črpa iz preprostega vsakdana, lastnih zgodb in zgodb tistih, ki so ji blizu. Prve avtorske pesmi je začela pisati med študijem, kasneje pa je sodelovala pri kočevski kompilaciji “Kočevje špila” in posnela prve studijske skladbe “Tebi, ki te ni”, “Le misel” in “Tako malo”.

ClaudiZu – Rekel si

Koncerti ClaudiZu

Koncertne izkušnje je pridobila s sodelovanjem na kantavtorskem festivalu Kantfest 2021, Glasbenem prazniku v Piranu, kulturnem otoku na Majskih igrah v Ljubljani, Kavč festivalu 2022, Glasu mladih v Črnomlju, kjer je leta 2020 tudi zmagala, ter na različnih priložnostnih nastopih.

Najpomembneje je uloviti in začutiti ritem

Trenutno snema svoj prvi avtorski album in sodeluje z različnimi glasbeniki. ClaudiZu poudarja, da je v glasbi najpomembneje uloviti in začutiti ritem, kar je po njenem mnenju zelo podobno tudi življenju samemu. Njena glasba odraža pristnost in čustveno globino, ki jo prenaša skozi svoje besedilo in melodijo. V svojem kratkem, a že bogatem glasbenem ustvarjanju, ClaudiZu uspešno združuje svoja občutja in izkušnje ter jih skozi glasbo prenaša na poslušalce. Novi singel “Rekel si” je še en korak na njeni poti, ki obeta veliko in napoveduje svetlo prihodnost te mlade umetnice.

Oznake: