Televizijski program National Geographic je v nedeljo s prvo epizodo začel šesto sezono nadaljevanke Evropa od zgoraj. Letošnji junij prinaša povsem novo sezono dokumentarne serije “Evropa od zgoraj”, ki bo prikazala najbolj zanimive evropske tradicije, inženirske dosežke in naravne znamenitosti.

Kaj prinaša nova sezona serije Evropa od zgoraj?

Nova sezona, sestavljena iz šestih delov, bo gledalcem ponudila tudi navdušujoče posnetke grških otokov, Pirenejskega polotoka, Velike Britanije, poljske riviere in Laponske.

Serija “Evropa od zgoraj” ponuja spektakularna zračna potovanja, ki razkrivajo najbolj izjemne dele Evrope. Od rekordne žičnice na poljski rivieri do spektakularne novoletne parade z baklami v Veliki Britaniji in izjemnih praznovanj v bolgarskih gorah, vsaka epizoda prinaša edinstven pogled na staro celino.

Vsaka epizoda nove sezone – druga regija

Vsaka epizoda nove sezone se bo osredotočila na drugo evropsko regijo, s čimer bo serija prikazala tudi grške otoke, Pirenejski polotok, Veliko Britanijo, poljsko riviero in Laponsko. Poleg naravnih stvaritev bodo prikazane tudi človeške zgodbe, zaradi katerih ti kraji živijo in dišijo po edinstvenih tradicijah.

Evropa od zgoraj: Balkan
Premiera 2. junij ob 21h

Dih jemajoče zračno potovanje prikaže Balkan z novih višin. Naše kamere, lebdeče nad goratim terenom, razkrivajo starodavno zbirališče velikanskih pošasti in osupljivo zimsko selitev. Odkrili bomo neverjetne arhitekturne bisere regije, čudovite jesenske odtenke čarobnih hrvaških Plitvic in ikonične bele lipicance, ko bodo po koprskih ulicah popeljali kočijo.

Evropa od zgoraj: grški otoki
Premiera 9. junij ob 21h

To spektakularno zračno popotovanje grške otoke prikaže drugače, kot ste jih vajeni. Kamere za zračne posnetke odkrivajo veličastno lepoto obzorja Santorinija, poletni festival z ognjenim pridihom na otoku Spetses in obisk otoka Hydra, kjer namesto avtomobilov uporabljajo mule. Odpravili se bomo na otok z edinstveno grško žetvijo in preleteli strašljivo obrambo beneške trdnjave na Krfu.

Evropa od zgoraj: Pirenejski polotok
Premiera 16. junij ob 21h

Ta spektakularna zračna tura razkriva Pirenejski polotok, kot ga še niste videli. Kamere odkrijejo osupljivo operacijo čiščenja oken v Benidormu, živahno parado cvetja v španski Valenciji in potovanje po portugalski prestolnici Lizboni z enim njenih slavnih tramvajev. Spustili se bomo po najdaljšem alpskem toboganu na svetu in videli največje božično drevo v Evropi, ki razsvetljuje zimsko kantabrijsko nebo.

Evropa od zgoraj: Velika Britanija
Premiera 23. junij ob 21h

To spektakularno zračno potovanje razkriva Veliko Britanijo, kot je še niste videli. Kamere posnamejo neprebojno obrambo največjega gradu v Walesu, zimsko selitev višavskega goveda in pošastni stroj, odgovoren za izgradnjo najdaljšega železniškega mostu v Veliki Britaniji. Opazovali bomo svetovno znano balonarsko prireditev visoko nad zgodovinskimi znamenitostmi Bristola in škotske prestolnice, ki se bo odvila ob največjem praznovanju leta.

Evropa od zgoraj: Laponska
Premiera 30. junij ob 21h

Ta serija pogledov iz zraka razkriva najbolj izjemne znamenitosti Laponske, kot jih še niste videli. Kamere posnamejo osupljivo selitev celotnega mesta Malmberget, vznemirljivo potovanje z ledolomilko v Botnijskem zalivu in izlet v staro cerkveno mesto Gammelstad & Hägnan v času znamenitega božičnega sejma. Potovali bomo do najmočnejšega toka na svetu in si ogledali gradnjo največje evropske snežne vasi.

Evropa od zgoraj: Poljska riviera
Premiera 6. julij ob 21h

Ta serija pogledov iz zraka razkriva najbolj izjemne znamenitosti poljske riviere, kot jih še niste videli. Od ogromnega kontejnerskega pristanišča in živahnega baltskega božičnega sejma v Gdansku do svetlobne predstave v mestu Torun. Potovali bomo tudi po izjemnem polotoku Hel sandbar in se poglobili v skrivnosti zapuščene megatovarne.