Jabolčni crumble
Nič ne diši po jeseni bolj kot sladice z jabolki – že smo pisali o vseh mogočih jabolčnih sladicah, od zavitkov do pit, pa tudi o nepogrešljivem jabolčnem crumblu, ki je tako okusen, da ga pripravljamo vsaj enkrat na teden. Zdaj pa smo našli še en recept za crumble, tokrat iz cvrtnika na vroč zrak.
Cvrtnik na vroč zrak je v zadnjem času tako priljubljen, da ga najdemo v večini gospodinjstev. Če ga imate tudi vi doma, imamo recept za sladico, ki jo preprosto morate preizkusiti – tako je preprost, da ga lahko pripravi vsak.
Še bolje je, da priprava tega recepta skoraj ne vzame časa, kuhanje pa je končano v pol ure. Na koncu svoj crumble postrezite s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom. Tukaj so podrobnosti za pripravo in potrebne sestavine.
Potrebne sestavine
Za jabolčni nadev boste potrebovali:
- jabolka,
- cimet,
- sladkor,
- suho jagodičevje,
- vodo.
Za testo za crumble pa boste potrebovali:
- maslo,
- gladko moko,
- rjavi sladkor,
- ovsene kosmiče,
- sol.
Cvrtnik na vroč zrak segrejte na 180 stopinj. Jabolka, cimet, sladkor in suho jagodičevje dajte v posodo, ki jo lahko postavite v cvrtnik, in zmešajte z dvema žlicama vode. Posodo postavite v cvrtnik in pecite med 10 in 12 minut, dokler jabolka ne zmehčajo in postanejo sočna.
Medtem vtrite maslo v moko, nato vmešajte sladkor, ovsene kosmiče in ščepec soli ter mešajte, dokler ne dobite drobljive teksture. Jabolčno mešanico vzemite iz cvrtnika, premešajte in nato posujte z drobljivim testom. Postavite nazaj v cvrtnik za približno deset minut.