Svetovno znani portal o potovanjih European Best Destinations je objavil seznam 18 najlepših skritih destinacij Evrope za leto 2024, med katerimi se je znašel tudi en dalmatinski dragulj. Na tretjem mestu je Primošten, pri čemer je portal posebej izpostavil priljubljeno plažo Mala Raduča, ki je ena najdaljših plaž v Hrvaški.

Primošten – 30 minut od Šibenika in letališča Split

Za sprostitev ni nič boljšega kot oddih na Hrvaškem in uživanje v soncu, kristalno čistem morju, bogati dediščini in gastronomiji,” so zapisali, pri čemer so dodali, da je Primošten oddaljen približno 30 minut vožnje od Šibenika in enako razdaljo od letališča v Splitu.

Plaža Mala Raduča

Primošten je vrhunsko destinacija za ljubitelje sonca in morja. Plaža Mala Raduča s svojimi bari, restavracijami, senčniki in vodnimi aktivnostmi vas bo navdušila na prvi pogled. Gre za eno najdaljših plaž na Hrvaškem, dolga je dva kilometra, tako da vam ni treba vstajati zgodaj zjutraj, da bi našli prostor in uživali v zasluženem počitku,” so pojasnili.

18 najlepših skritih destinacij Evrope za leto 2024

Na prvem mestu seznama se je sicer znašlo mesto Villajoyosa v Španiji, katere ime v kastiljanskem jeziku pomeni “mesto draguljev”. Poleg tega so na seznamu še Ares del Maestre (Španija), Bokodi (Madžarska), Naantali (Finska), Bour (Ferski otoki), Blavand (Danska), Ulm (Nemčija), Aljezur (Portugalska), Dartlo (Gruzija), Castro Urdiales (Španija), Landmannalaugar (Islandija), Cicmany (Slovaška), otok Pico (Azori), Pont-en-Royans (Francija), Wuppertal (Nemčija), Le Puy en Velay (Francija) in Staithes (Velika Britanija).

Primošten
Primošten
Oznake: