Google je nedavno napovedal, da bodo letos ukinili storitev Google Podkasti. Poteza je sprožila val reakcij med uporabniki, vendar pa so pri Googlu zagotovili, da imajo uporabniki na voljo preprosto rešitev za lažji prehod.

Google Podkasti
Google Podkasti

Prenos naročnin v Youtube Music

S prihajajočim koncem storitve Google Podkasti so pripravili orodje, ki omogoča enostaven prenos naročnin na oddaje v YouTube Music. Poleg tega pa imajo uporabniki možnost prenesti datoteko z naročninami na oddaje, ki jo lahko nato uvozijo v aplikacijo, ki to podpira. Uporabniki se sprašujejo, kako bo to vplivalo na njihovo izkušnjo poslušanja podkastov. Pri Googlu zagotavljajo, da bodo lahko uporabniki v YouTube Music še naprej uživali v poslušanju podkastov na poti s funkcijo predvajanja v ozadju, prav tako pa bodo imeli možnost prenašanja vsebin za poslušanje brez povezave. Najboljše od vsega pa je, da za te funkcionalnosti ni potrebna plačljiva naročnina.

Od 23. junija Google Podkasti ne bodo več delovali

Pomembno je tudi opozoriti, da bo po 23. juniju 2024 onemogočeno poslušanje podkastov v storitvi Google Podkasti, medtem ko po 29. juliju 2024 ne bo več mogoče preseliti ali izvoziti naročnin. Zato uporabniki, ki še niso izvedli prenosa ali izvoza svojih naročnin, vabimo, da to storijo pravočasno, da ohranijo dostop do svojih priljubljenih vsebin.

Podkasti v Youtube Music

Google je s to potezo izrazil svojo zavezo k izboljšanju uporabniške izkušnje in prilagajanju svojih storitev glede na potrebe uporabnikov. Kljub koncu storitve Google Podkasti pa se uporabnikom obeta bogata izbira podkastov v YouTube Music, kjer bodo lahko še naprej uživali v svojih najljubših oddajah in vsebinah.

Oznake: