Google je napovedal posodobitev svojih pogojev storitve, ki bo stopila v veljavo 22. maja 2024, s ciljem poenostavitve razumevanja medsebojnih pričakovanj med podjetjem in uporabniki. Spremembe ne bodo vplivale na način uporabe storitev, vendar bodo olajšale razumevanje pravic in obveznosti tako uporabnikov kot podjetja.

Google posodablja pogoje storitev: Kaj to pomeni za uporabnike?

Ključne spremembe v pogojih

Nove določbe vključujejo jasnejša pojasnila o uporabi generativne umetne inteligence, pri čemer Google poudarja, da ne bo uveljavljal lastništva nad izvirno vsebino, ustvarjeno z uporabo njegovih AI storitev. Dodatno so razjasnili tudi dejavnosti, ki so v nasprotju s pravilniki ali pogoji, z več primeri in podrobnostmi o neželenih in nedovoljenih praksah.

Kako se pripraviti na spremembe?

Uporabniki, vključno s starši in skrbniki mladoletnih uporabnikov, morajo pregledati posodobljene pogoje in po potrebi sprejeti ukrepe za prilagoditev nastavitev računa. Google je poskrbel, da so informacije o spremembah dostopne, saj so povzetek najpomembnejših sprememb poslali po e-pošti in ga objavili na svojem spletnem mestu.

Kaj storiti, če se z novimi pogoji ne strinjate?

Če se uporabniki ne strinjajo z novimi pogoji, imajo možnost odstraniti svojo vsebino in prenehati uporabljati storitve. Google poudarja, da lahko uporabniki kadarkoli brez negativnih posledic prekinejo svoje razmerje s podjetjem, tako da enostavno zaprejo svoj račun.

S temi spremembami Google stremi k večji transparentnosti in boljšemu razumevanju svojih storitev med uporabniki, kar naj bi pripomoglo k izboljšani uporabniški izkušnji. Uporabniki v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP) bodo prejeli dodatna pojasnila v skladu z lokalno zakonodajo, kar še dodatno poudarja Googlovo zavezo k prilagajanju različnim pravnim okoljem.

Oznake: