Otočec je slikovit kraj na Dolenjskem in ponuja priložnosti za sprostitev in raziskovanje. Turistična destinacija, ki leži ob reki Krki, privablja obiskovalce s svojo naravno lepoto, zgodovinskimi znamenitostmi in bogato ponudbo prostočasnih dejavnosti.

Reka Krka, Pot med krošnjami in še kaj

Ena največjih privlačnosti Otočca je čudovita narava. Reka Krka s svojo čisto vodo ponuja odlično priložnost za kopanje, ribolov ali vožnjo s kajakom. Ob reki se razprostirajo urejene sprehajalne in kolesarske poti, ki omogočajo raziskovanje okolice. Posebej priljubljena je Pot med krošnjami, ki obiskovalcem omogoča edinstven pogled na dolenjske gozdove in reko Krko.

Šport in aktivnosti

Za ljubitelje športa je Otočec pravi raj. Golf igrišče Golf Grad Otočec s 18 luknjami je eno najlepših v Sloveniji in ponuja izziv tako začetnikom kot izkušenim igralcem. Poleg tega so na voljo tenis igrišča, možnosti za jahanje, pa tudi adrenalinske aktivnosti, kot je paintball. Po aktivnem dnevu se lahko sprostite v wellness centru, kjer ponujajo različne masaže in wellness programe.

Grad Otočec
Grad Otočec

Grad Otočec: Dragulj na reki Krki

Osrednja znamenitost Otočca je Grad Otočec, edini grad na vodi v Sloveniji. Slikovit grad, ki sega v 13. stoletje, stoji na majhnem otoku sredi reke Krke in je bil skozi zgodovino večkrat prenovljen in obnovljen. Danes je grad preurejen v luksuzni hotel, ki ohranja svojo srednjeveško arhitekturo in ponuja edinstveno izkušnjo bivanja v zgodovinskem ambientu.

Zgodovina gradu Otočec

Grad Otočec je obdan s čudovitim parkom, ki je idealen za romantične sprehode ali sproščanje v naravi. Obiskovalci lahko uživajo v gurmanski ponudbi restavracije v gradu, kjer pripravljajo vrhunske jedi iz lokalnih sestavin. Grad je tudi priljubljena lokacija za poroke, saj njegova pravljična atmosfera ustvarja popolno kuliso za nepozabne trenutke.

Kultura in kulinarika

Otočec je tudi kulturno bogata destinacija. V bližini se nahajajo številne vinske kleti, kjer lahko obiskovalci poskusijo vrhunska dolenjska vina. Poleg tega na Otočcu pogosto prirejajo različne kulturne dogodke, koncerte in festivale, ki popestrijo obisk.

Za ljubitelje dobre hrane je Otočec pravi raj. V lokalnih gostilnah in restavracijah ponujajo tradicionalne dolenjske jedi, pripravljene iz svežih lokalnih sestavin. Obiskovalci lahko uživajo v okusnih jedeh, kot so pečena raca, krškopoljski prašič in številne sladice, značilne za ta del Slovenije.