Tokrat bomo pogledali, kam se lahko odpravite na enodnevni izlet na morje, če stanujete v Ljubljani? Ponujamo vam pet idej za izlet.

Rovinj, Kam na izlet

Če ste iz Ljubljane ali njene okolice, imate odlično izhodiščno točko za raziskovanje čudovitih destinacij ob Jadranu.

  1. Piran – To slikovito obmorsko mesto je ena izmed najlepših destinacij na slovenski obali. Z ozkimi uličicami, bogato zgodovino in čudovitim pogledom na Jadransko morje, Piran ponuja edinstveno mešanico kulture, zgodovine in gastronomije. Ne pozabite obiskati Tartinijevega trga, cerkve sv. Jurija in se sprehoditi po mestnih zidovih, ki ponujajo panoramski razgled na celotno mesto.
  2. Rovinj – Ta čarobni istrski biser na hrvaški obali je znan po svoji arhitekturni lepoti, umetniških galerijah in izvrstni kulinariki. Staro mestno jedro z ozkimi tlakovanimi uličicami in barvitimi stavbami vas bo popeljalo v drug čas, medtem ko bo sprehod po obalni promenadi razkril čudovite razglede na Jadransko morje.
  3. Otok Krk – Dostopen je preko mostu čez otok Sv. Marko, otok Krk ponuja zelo raznolike plaže in mesta – od osamljenih zalivov do urejenih plaž z vsemi udobji. Obiščete lahko zgodovinska mesta kot so Krk, Baška in Vrbnik, ki so znana po svoji kulturni dediščini, lokalnih vinah in gastronomiji.
  4. Nacionalni park Brijuni – Skupina otokov blizu Pule, dostopna z ladjo, je znana po svoji izjemni naravni lepoti, arheoloških najdiščih in safari parku, kjer lahko vidite številne eksotične živali, ki so jih tja pripeljali iz različnih delov sveta. Brijuni so idealni za ljubitelje narave, zgodovine in miru.
  5. Portorož in Sečoveljske soline – Portorož je živahno obmorsko mesto z bogato ponudbo wellness storitev, plaž in zabavnih dogodkov. V bližini Portoroža se nahajajo Sečoveljske soline, najpomembnejše soline na slovenski obali, kjer lahko spoznate tradicionalno pridelavo soli in uživate v krajinski arhitekturi. Odlična kombinacija za sproščujoč in poučen izlet!

Vsaka od teh lokacij ponuja edinstveno izkušnjo in čudovite priložnosti za raziskovanje, uživanje v naravnih lepotah, kulturni dediščini in odlični hrani. Prepričani smo, da boste na katerikoli izbrani destinaciji uživali v nepozabnih trenutkih.