Največje termalno letovišče v Sloveniji

Terme Čatež kot največje termalno letovišče v Sloveniji so idealna destinacija za družine, ki želijo preživeti prvomajske počitnice v dinamičnem in sproščenem okolju. Z raznolikimi bazeni, tobogani in wellness storitvami, Terme Čatež ponujajo zabavo in sprostitev za vse starosti.

Vodne radosti za vse starosti

Osrednja atrakcija Term Čatež je zagotovo Termalna riviera, ki se razteza na 10.000 kvadratnih metrih in vključuje tako poletni kot zimski termalni kompleks. Poletna riviera nudi širok spekter bazenov z valovi, počasne reke in adrenalinske tobogane, ki so prava poslastica za ljubitelje vodnih užitkov. Za tiste, ki imajo raje mirnejše okolje, je zimska riviera prava izbira s svojim pokritim bazenskim kompleksom, ki omogoča sproščanje v topli vodi tudi v hladnejših mesecih.

Za najmlajše je na voljo Gusarski otok, kjer lahko otroci uživajo v vodnih dogodivščinah pod budnim očesom animacijske ekipe. Prav tako so organizirane različne delavnice in igre, ki so prilagojene otrokom in zagotavljajo zabavo skozi cel dan.

Wellness in sprostitev

Starši ali pari se lahko prepustijo razvajanju v wellness centrih, ki ponujajo širok nabor storitev, od masaž in savn do spa tretmajev. Posebno doživetje predstavljajo tudi tematske savne v indijanskem naselju, kjer lahko uživate v edinstvenem ambientu, obogatenem z aromaterapijo.

Brežice

Aktivnosti in izleti v okolici

Čatež in njegova okolica ponujajo številne možnosti za izlete in aktivnosti v naravi. Grad Mokrice, oddaljen le nekaj kilometrov, je odlična destinacija za ljubitelje zgodovine in golf igralce, saj ponuja čudovito ohranjen srednjeveški grad in sodobno golf igrišče.

Za ljubitelje narave je obisk reke Krke, kjer je mogoče organizirati pohodništvo ali kolesarjenje po slikoviti dolini, nujen. Prav tako je vredno obiskati Kostanjeviško jamo, ki očara z impresivnimi kapniki in stalagmiti.

Mokrice, Brežice, Kostanjeviška jama

Ne zamudite obiska mesta Brežice, kjer se lahko sprehodite skozi staro mestno jedro in obiščete Posavski muzej, ki domuje v brežiškem gradu. Lokalne gostilne in restavracije ponujajo tradicionalne slovenske jedi, kjer lahko okusite lokalne specialitete, kot so koline, krškopoljski krofi in cviček.

Terme Čatež so tako prava izbira za družine, ki iščejo mesto, kjer bi lahko združili aktivno preživljanje prostega časa z možnostmi za sprostitev in kulturne izlete. Z zagotovljenimi aktivnostmi za vse generacije so idealne za prvomajske počitnice, ki bodo ostale v lepem spominu celotni družini.