Bučanje je majhno, a očarljivo naselje na severozahodnem delu otoka Lošinja pri Nerezinah. Naselje se razprostira v neokrnjeni naravi in je obkroženo z gostim borovim gozdom in slikovitimi oljčnimi nasadi.

Bučanje, Nerezine, Lošinj
Bučanje, Nerezine, Lošinj

Naselje Bučanje

Geografsko je Bučanje odmaknjeno od večjih mest, najbližje večje naselje je Mali Lošinj, ki je oddaljeno približno 15 kilometrov. Oddaljenost daje Bučanju poseben čar, saj omogoča obiskovalcem, da doživijo pristnost in tradicionalni način življenja na otoku, kar je danes redkost. Dostop do naselja je mogoč po ozkih in vijugastih cestah, ki se skozi borov gozd spustijo vse do obale.

Kaj lahko počnete v naselju Bučanje?

Za ljubitelje narave in aktivnosti na prostem Bučanje ponuja številne možnosti. Pohodništvo, kolesarjenje in snorklanje so le nekatere izmed aktivnosti, ki jih lahko obiskovalci izvajajo v okolici. Obala je razgibana, z majhnimi zalivi in čistim morjem, kar je idealno za kopanje in sončenje.

Naselje s 426 počitniškimi enotami

Naselje tvori 426 počitniških enot in 19 gospodarskih objektov ter precej športnih igrišč in objektov, vse na površini 180.000 m2. K naselju spada preko 1600 m obale z zalivoma Bučanje in Kolo. Imamo tudi svoj otoček in pomol za privez čolnov. Zaščitni znak naselja Bučanje je zelenje, v katerem so skriti objekti. Celotno naselje je poraščeno z iglavci in listavci, kjer prevladujeta bor in črnika.

Kako s trajektom na otok Lošinj?

Nerezine – majhno, a očarljivo mesto na Lošinju

Oznake: