Kako lahko s trajektom potujete na otok Lošinj na Hrvaškem? Obstajata dve možnosti, poglejmo.

Kje je otok Lošinj?

Otok Lošinj je znan kot otok vitalnosti je leži v Kvarnerju. Otok vas bo očaral s svojim blagim mediteranskim podnebjem, bujno vegetacijo in kristalno čisto morje. Mali Lošinj je največje naselje na otoku in je zgodovinsko pomorsko središče z bogato kulturno dediščino. Obiskovalci lahko raziskujejo številne pešpoti, ki vodijo do osupljivih razglednih točk, dih jemajočih plaž in aromatičnih vrtov z zdravilnimi zelišči. Lošinj je prava oaza miru, ki ponuja edinstveno kombinacijo naravne lepote, zdravja in gostoljubja.

Kako z avtom na otok?

Brestova (celina) – Porozina (otok Cres)

Na otok Lošinj bo potrebno s trajektom – iz dveh smeri. Če prihajate iz smeri Ljubljane, bo za vas najhitrejša pot v trajektno pristanišče Brestova na istrskem polotoku. Trajektna linija vas bo po dobrih 15 minutah vožnje pripeljala v pristanišče Porozina na otoku Cresu. Od tam vas do kraja Mali Lošinj na otoku Lošinj čaka še dobra ura (1:15) vožnje.

Valbiska (otok Krk) – Merag (otok Cres)

Druga možnost pa je, da se na otok Cres pripeljete s trajektom iz pristanišča Valbiska na otoku Krku. Po 20 minutah vožnje boste prispeli v pristanišče Merag na otoku Cresu. Trajektna linija Valbiska – Merag je sicer najbolj prometna linija hrvaškega ladjarja Jadrolinije na celotnem Jadranu, velikokrat so na voljo tudi izredne vožnje med otokoma. Priporočamo, da za točno uro odhoda spremljate spletno stran Jadrolinija.hr.

Iz pristanišča Merag vas nato pelje zgledno urejena cesta do kraja Mali Lošinj, za pot na konec otoka boste potrebovali dobro uro (1 ura in 7 minut po naših izkušnjah).

  • Moj najlepši dan

    Moj najlepši dan

    Moj najlepši trenutek ni dan, ki ga pričakujem,ampak trenutek, ki ga ta dan živim.(neznani avtor)

Kako na otok z ladjo?

Lošinj je sicer povezan tudi s trajekti in katamarani z Zadrom (preko Premude, Silbe, Oliba, Ista) ter Pulo, pa tudi z ladjami z manjšimi otoki Suskom, Ilovikom in Unijami.

Oznake: