Punta Križa je skriti biser na južnem delu otoka Cres in je destinacija, ki vas bo očarala s svojim čudovitim naravnim okoljem in čistim morjem. Južni del Cresa je idealen za tiste, ki iščejo mir, naravo in neokrnjene plaže, daleč stran od množičnega turizma.

Plaža Punta Križa

Plaže Punta Križe so med najlepšimi na Jadranu. Majhni zalivi, obdani z borovim gozdom, ponujajo popolno zatočišče za ljubitelje narave in morja. Kristalno čisto morje, kjer lahko vidite do dna, je pravi raj za plavalce in potapljače. Plaže so večinoma kamnite in prodnate, kar zagotavlja čisto vodo in prijetno kopanje.

Naravni park

Naravni park Punta Križa je zaščiteno območje, kjer lahko obiskovalci uživajo v sprehodih po čudovitih gozdnih poteh in občudujejo bogato floro in favno. Sprehodi skozi gozdove med starimi hrasti in borovci ponujajo edinstveno doživetje miru in tišine. Ljubitelji ptic bodo navdušeni nad številnimi vrstami, ki gnezdijo na tem območju.

Priljubljena med navtiki

Punta Križa je tudi priljubljena destinacija za navtike. Številni zalivi in skriti kotički so dostopni le z morja, kar omogoča raziskovanje skritih plaž in mirnih zalivov. Jadranje okoli Cresa in Punta Križe je nepozabno doživetje, saj lahko uživate v neokrnjeni naravi in miru.

FKK kamp Baldarin

Poleg naravnih lepot Punta Križa ponuja tudi možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Pohodništvo, kolesarjenje in ribolov so priljubljene aktivnosti med obiskovalci. Mnogi pridejo sem tudi zaradi možnosti kampiranja v kampu Baldarin, ki omogoča neposreden stik z naravo.