Pupnatska luka je ena najlepših plaž na otoku Korčula, ki se nahaja na južni obali otoka, približno 15 kilometrov zahodno od mesta Korčula. Plaža se ponaša z belim prodnatim peskom, kristalno čistim turkiznim morjem in slikovitim naravnim okoljem, zaradi česar je priljubljena destinacija med turisti in domačini.

Plaža Pupnatska luka

Plaža je obdana z bujnim mediteranskim rastlinjem, ki nudi prijetno senco v vročih poletnih mesecih. Dostop do Pupnatske luke je mogoč po ozki, vijugasti cesti, ki vodi skozi oljčne nasade in vinograde, kar samo še povečuje čarobnost tega kraja. Kljub nekoliko težjemu dostopu, je obisk te plaže vsekakor vreden truda. Pot vas bo peljala po deloma ovinkasti cesti, ob prihodu do parkirišča nad plažo vas bo z desne strani pričakalo nekaj hiš, na koncu ulice pa se iz asfaltirane ceste pot nadaljuje po makadamski poti, dvignjeni nad morjem.

Za koga je primerna plaža?

Pupnatska luka je idealna za družine z otroki, pare in vse, ki iščejo mirno in sproščujočo izkušnjo ob morju. Voda je plitva in topla, kar omogoča varno kopanje in igro v vodi. Poleg tega je plaža priljubljena tudi med ljubitelji potapljanja in snorkljanja, saj podvodni svet skriva raznoliko morsko življenje.

Ste na Korčuli? Potem si plažo le oglejte!

Na plaži je majhna restavracija, kjer lahko obiskovalci uživajo v sveže pripravljenih morskih specialitetah in osvežilnih pijačah. Čeprav je Pupnatska luka bolj odmaknjena in mirna, ponuja vse potrebno za prijeten dan na plaži. Pupnatska luka na Korčuli je pravi biser Jadranskega morja, ki obiskovalce očara s svojo naravno lepoto in spokojnostjo. Plaža je popoln kraj za pobeg od vsakodnevnega vrveža in uživanje v neokrnjeni naravi, soncu in morju.

Pelješki kanal – med Korčulo in Pelješcem

Kako s trajektom na polotok Pelješac?