Kutine so cenjene zaradi svojega intenzivnega okusa. Trde in živo rumene kutine lahko uporabite na številne načine v kulinariki. Ker je njihova sezona v polnem razmahu, je zdaj pravi čas, da preizkusite nekaj najboljših receptov z njimi.
Kaj narediti s kutino?
1. Kutinov sir
Z jesenskim obdobjem pride tudi sezona kutin, s katerimi lahko pripravite priljubljeno poslastico, znano po vsem svetu. Za pripravo kutinovega sira boste potrebovali sadje, sladkor, vodo in še nekaj osnovnih sestavin.
2. Kutinova sladica
Preprost recept za kutinovo sladico zahteva le štiri sestavine – kutine, sladkor, vodo in limono. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa osvežujoč in sladek. Poskusite že danes!
3. Kompot iz kutin
Sočen in sladek kompot iz kutin, pripravljen po receptu naših babic, je odlična izbira za zimsko zalogo. S tem receptom boste dobili 10 manjših kozarcev kompota ali 5 večjih.
4. Domača marmelada iz kutin
Za pripravo domače marmelade iz kutin ne potrebujete veliko sestavin. Sladkor in limona poskrbita za naravno konzervacijo. Iz sestavin v receptu boste dobili dve steklenički okusne marmelade.
Izkoristite sezono kutin in pripravite nekaj izmed teh okusnih receptov, ki vas bodo navdušili z bogatim okusom tega čudovitega jesenskega sadja!