Usposabljanje vojakov ameriške vojske predstavlja enega najzahtevnejših in najintenzivnejših programov, ki jih ponuja ta ameriška vojaška institucija. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki iščejo preseganje lastnih fizičnih in psihičnih meja, zasnovano pa je tako, da iz posameznikov izvabi skrajno vzdržljivost, odločnost in vodstvene sposobnosti.

Preizkus, da te kap

Program se začne z napornim fizičnim preizkusom, ki vključuje dolge teke z opremo, sklece, dvige na drogu in plavanje v polni vojaški opremi. Vendar telesna pripravljenost predstavlja le osnovo za nadaljnje izzive. Kandidati se soočajo s taktičnim usposabljanjem, ki zahteva hitro odločanje v stresnih situacijah, natančno streljanje pod pritiskom in napredno preživetje v divjini.

Poudarek usposabljanja je na razvoju vodstvenih veščin

Poudarek usposabljanja je na razvoju vodstvenih veščin, saj je vsak udeleženec postavljen v vlogo vodje, kjer mora uspešno voditi skupino skozi zahtevne naloge. To pa ne zahteva le fizične moči in taktične spretnosti, ampak tudi sposobnost motiviranja in usmerjanja drugih, ko so vsi pod ekstremnim pritiskom.

Oznake: