Vodovodni stolp v Kranju je ena izmed najbolj ikoničnih znamenitosti tega gorenjskega mesta in je čudovit primer arhitekturne dediščine, ki se prepleta s sodobnostjo. Zgrajen v začetku 20. stoletja, je stolp prvotno služil kot del mestnega vodovodnega sistema, danes pa predstavlja kulturo in zgodovino mesta na edinstven način.

Kaj lahko vidim?

Ob obisku vodovodnega stolpa vas čaka izjemno doživetje. Notranjost stolpa je preurejena v večnamenski prostor, ki gosti različne razstave, od zgodovinskih eksponatov, ki pripovedujejo zgodbo o razvoju mesta in njegovega vodovodnega sistema, do umetniških instalacij lokalnih in mednarodnih umetnikov. Z vrha stolpa se razprostira čudovit panoramski pogled na staro mestno jedro Kranja in okoliško gorsko pokrajino, kar obiskovalcem nudi neponovljivo vizualno izkušnjo.

Kdaj ga lahko obiščem?

Vodovodni stolp je odprt za obiskovalce skozi celo leto, z izjemo določenih praznikov. Delovni čas je običajno od sredine dopoldneva do večera, pri čemer se lahko v poletnih mesecih podaljša, da se omogoči obisk večjemu številu gostov. Da bi dobili natančne informacije o delovnem času in morebitnih posebnih dogodkih, je priporočljivo preveriti uradno spletno stran ali kontaktirati upravo stolpa.

Lokacija: na križišču Oldhamske ceste in ceste Kokrškega odreda, 4000 Kranj (google zemljevid)
Odpiralni čas: Stolp za javnost odprejo ob posebnih priložnostih, kot je recimo praznik KS Vodovodni stolp.
Vstopnina: /
Kontakt: Komunala Kranj / tel. 04 281 13 00

Zakaj je primeren za izlet za družino?

Vodovodni stolp v Kranju je izjemno primeren za družinski izlet zaradi več razlogov. Prvič, njegova dostopnost in raznolikost vsebin zagotavljata, da je zanimiv za vse generacije. Otroci bodo navdušeni nad raziskovanjem stolpa in pogledom z vrha, medtem ko bodo odrasli cenili kulturno in zgodovinsko vrednost razstav. Poleg tega je obisk vodovodnega stolpa lahko odlična izhodiščna točka za nadaljnje raziskovanje Kranja, ki ponuja številne druge zanimivosti, kot so stara mestna jedra, muzeji in galerije.

Dodatna prednost je, da se v okolici stolpa nahaja več parkov in zelenih površin, kar omogoča prijetno sprostitev v naravi ali piknik v družinskem krogu. Prostori okoli stolpa so pogosto prizorišče različnih javnih dogodkov, od koncertov do otroških delavnic, kar še dodatno obogati obisk.

Z obiskom vodovodnega stolpa v Kranju se vam bodo odprla vrata v svet zgodovine, kulture in umetnosti, hkrati pa nudi priložnost za kakovostno preživljanje časa z družino, učenje in zabavo. Če ste ljubitelj zgodovine, umetnosti ali preprosto iščete lep kraj za družinski izlet, vas obisk vodovodnega stolpa v Kranju zagotovo ne bo razočaral.

Oznake: