JazzLent 2024 obljublja nepozabno glasbeno doživetje, kjer se prepletajo dinamika, presenečenja in strastni ritmi. Festival je pravo križišče kultur, kjer se v harmoničnem sožitju srečujejo vzhod in zahod, izkušnje ter mladostna svežina, tradicionalne vrednote in inovativni pristopi.

Nastopajoči na JazzLent2024

Letošnji JazzLent bo zaznamovala slovenska premiera skupine Istanbul Session, turškega fenomena pod vodstvom Ilhana Ersahina, ki s svojo sodobno fuzijo jazza očara občinstvo po vsem svetu. Poleg njih bo na festivalu prvič nastopil tudi izjemni kubanski pianist Alfred Rodriguez, znan po svoji virtuoznosti in sodelovanju z glasbenimi velikani, kot so Quincy Jones in Chick Corea. Njegov edinstven glasbeni izraz, prežet s karibsko energijo, mu je prislužil celo nominacijo za grammyja.

Fotoumato Diwara, Festen

Na odru se bo predstavila tudi malijska kraljica afropopa, Fotoumato Diwara, ki s svojim čustvenim vokalom in energično atmosfero predstavlja vrhunce svetovne glasbene scene. Ne smemo pozabiti na pariški kvartet Festen, ki presega jazzovske standarde z rockovsko močjo in globokimi filmskimi navdihi, evocirajoč zvoke skupin kot so Pearl Jam in Nirvana.

Sonido Gallo Negro

Zaključek festivala bo pripadel Sonido Gallo Negro, mehiškemu ansamblu, ki s svojim psihedelično-žurerskim pristopom obljublja pravo eksplozijo barv in zvokov, dokaz, da je glasbo moč tudi videti.