Stadion Poljud, ki se nahaja v srcu mesta Split, ni le arhitektonski biser, ampak tudi kraj, ki presega meje običajnega športnega objekta. Zgrajen leta 1979 za potrebe Mediteranskih iger, je s svojo futuristično obliko in značilno “školjko” takoj postal simbol mesta. Obisk tega stadiona ni samo za ljubitelje športa, temveč za vsakogar, ki želi doživeti unikatno kombinacijo kulture, zgodovine in modernega duha.

Poljud, Split

Razlogi, zakaj obiskati Poljud

Zakaj bi torej moral vsakdo obiskati splitski stadion Poljud? Razlogov je več, od njegove bogate zgodovinske in kulturne vrednosti do njegovega pomena za lokalno skupnost in športne navdušence po vsem svetu.

Dom nogometnega kluba Hajduk

Stadion Poljud je središče športne strasti in navdušenja. Dom nogometnega kluba Hajduk Split, eden od najbolj priljubljenih nogometnih klubov na Hrvaškem, Poljud preplavi čustva med vsako tekmo. Obisk tekme na Poljudu je priložnost, da doživite neverjetno atmosfero, ki jo ustvarjajo navijači, znani kot “Torcida”. Njihova predanost, pesmi in koreografije so spektakel, ki ga ni moč najti nikjer drugje.

Poljud je umetniško delo

Arhitektura stadiona sama po sebi je razlog za obisk. Zasnovan s strani arhitekta Borisa Magaša, Poljud ni samo stadion, ampak umetniško delo. Njegova ikonična oblika školjke je optimizirana za akustiko in gledalčevo izkušnjo, kar zagotavlja, da je vsak dogodek tam nekaj posebnega. Ob obisku stadiona lahko občudujemo njegove elegantne linije in način, kako se naravna svetloba igra z njegovo strukturo.

Kraj z bogato zgodovino

Poleg arhitekture je Poljud tudi kraj z bogato zgodovino. Od svoje izgradnje je bil priča številnim pomembnim športnim tekmovanjem, koncertom in drugim dogodkom, ki so pomembno zaznamovali ne samo Split, ampak tudi celotno regijo. Vsak kotiček stadiona nosi zgodbe o športnih legendah, nepozabnih zmagah in skupni evforiji, ki združuje ljudi.

Idealno mesto za koncerte na prostem

Poleg športnih dogodkov Poljud služi kot prizorišče za različne kulturne in glasbene dogodke, ki privabljajo obiskovalce iz vseh koncev sveta. S svojo edinstveno lokacijo in zmogljivostjo je idealno mesto za koncerte na prostem, festivale in druge dogodke, ki obogatijo kulturno življenje mesta.

Priložnost za raziskovanje Splita

Obisk stadiona Poljud je tudi priložnost za raziskovanje Splita, mesta z bogato zgodovino, čudovito arhitekturo in toplo mediteransko klimo. Od Dioklecijanove palače, ki je pod zaščito UNESCO-a, do živahnih mestnih plaž, Split ponuja široko paleto doživetij.

Vključevanje obiska stadiona Poljud v vaš obisk Splita ni samo priložnost za raziskovanje enega izmed najbolj ikoničnih športnih objektov na svetu, ampak tudi za doživetje duha mesta, ki se prepleta s športom, kulturo in zgodovino. Stadion Poljud ni samo stadion; je srce Splita.

Stadion Poljud, Split
Navijaška skupina Torcida