Na slovenski glasbeni sceni je zasijala nova zvezda – ansambel Svizci. Mlada in obetavna kvintetovska zasedba, ki prihaja s prelepe Gorenjske, je zavezana ohranjanju in promoviranju slovenske narodno-zabavne glasbe. Člani ansambla, ki prihajajo z različnih koncev Gorenjske, se redno zbirajo v Begunjah na Gorenjskem, kjer imajo svoje vaje in ustvarjajo glasbo, ki jo z ljubeznijo delijo s poslušalci.

Foto: Tjaša Barbo

Zavedamo se in hvaležni smo, da okoli nas deluje toliko velikih ansamblov, ki vlečejo voz in obujajo domačo glasbo,” pravijo člani ansambla. Njihovo navdušenje nad narodno-zabavno glasbo je bilo navdihnjeno s strani številnih priznanih slovenskih in tujih ansamblov ter posameznikov, kot so Veseli Begunjčani, Okrogli muzikanti, Ansambel Karavanke, Alpski kvintet, Ansambel Saša Avsenika, Gregorji, Die Lungauer, Lechner Baum in mnogi drugi.

Kljub temu, da so na glasbeni sceni še dokaj novi, “Svizci” nimajo visokih želja. Njihovo glavno vodilo je ustvarjanje najboljše glasbe, ki jo v danem trenutku zmorejo. “Predvsem pa nas pri vsem spremlja misel: dobra volja do ustvarjanja in izvajanja kvalitetne domače glasbe,” pojasnjujejo. Njihova mladost jim daje energijo in zagon, ki ju z veseljem prenašajo v svojo glasbo.

Foto: Tjaša Barbo

Prva pesem in videospot: “Svizci!”

Ansambel “Svizci” predstavljajo svojo prvo pesem in videospot z naslovom “Svizci!” S to pesmijo so se odločili, da se malenkost predstavijo širši javnosti. Melodijo in besedilo pesmi je ustvaril odlični Mitja Skočaj, ki je v pesmi zajel bistvo nastanka ansambla. Člani ansambla se strinjajo, da je pomembno, da imajo svoj predstavitveni komad, po katerem si jih ljudje lahko zapomnijo.

Videospot za pesem “Svizci!” je bil posnet na dveh lokacijah. Prvi del so posneli v vaški gostilni, kar daje videu domač in pristno slovenski pridih. Drugi del pa vključuje očarljive prizore sv. Petra nad Begunjami, ki poudarjajo lepoto gorenjske pokrajine. Pesem je ustvarjena za vroče poletne večere, in ansambel se že veseli, ko bodo ljudje na poletnih veselicah prepevali skupaj z njimi.

Pesem kot nalašč za poletne zabave in veselice

“Svizci!” je pesem, ki je kot nalašč za poletne zabave in veselice. S svojim svežim zvokom in energičnim nastopom so “Svizci” na dobri poti, da postanejo priljubljeni tako med mladimi kot med starejšimi ljubitelji narodno-zabavne glasbe. Njihova predanost glasbi in spoštovanje tradicije sta zagotovilo, da bodo še naprej ustvarjali glasbo, ki bo navduševala poslušalce po vsej Sloveniji.

Ansambel “Svizci” se že pripravlja na nove projekte in nastope, ob tem pa ostajajo zvesti svojim koreninam in ljubezni do slovenske narodno-zabavne glasbe. Z energijo, strastjo in kakovostno glasbo bodo še naprej navduševali svoje poslušalce in širili veselje do domače glasbe.