Domen Brodarič, 26-letni pevec, tekstopisec in glasbenik, se je kljub svojemu članstvu v bendu Plejade odločil, da se ponovno posveti samostojnemu projektu. Navdih za svoj novi single “Tišina” je našel pri duetu kitaristov Hermanos Guitarez, ki sta ga očarala s svojimi tropsko-melanholičnimi kitarskimi ritmi.

Tišina

Snemanje skladbe “Tišina” se je začelo v Domnovi sobi v Novem mestu, kjer ima mladi glasbenik svoj glasbeni studio. Z novo skladbo je želel združiti vokalne melodije s tropsko-melanholičnimi kitarami, hkrati pa je sprejel izziv samostojnega snemanja. Domen je sam posnel kitare, vokal in bas kitaro, začetne ritme pa je ustvaril kar na trup od akustične kitare. Kmalu zatem mu je na pomoč priskočil bobnar Maksim Šaruga, ki je v svojem Shelter studiu posnel bobne. Domen je dodal še tolkala in produkcijo skladbe, za končni miks in master pa je poskrbel Bojan Pahljina.

“Tišina predstavlja več situacij”

Ker besedilo pesmi govori o iskanju tišine med dvema osebama, sem želel pomen besedila popestriti z dodatnim pomenom v zgodbi videospota,” je pojasnil Domen. “Tišina predstavlja več situacij. Lahko je trenutek, ko sta dve osebi skupaj in besede niso pomembne, ali pa pomeni iskanje miru v razmerju. V videospotu pa ‘Tišina’ nosi bolj grob pomen in zgodba pripelje do tragičnega konca.” Videospot sta posnela Miki Pavlin in Timjan Ješelnik iz agencije Epic, za montažo pa je poskrbel Domen sam.

Ekipa za skladbo “Tišina”

Glasba in besedilo: Domen Brodarič
Bobni: Maksim Šaruga
Produkcija: Domen Brodarič
Miks in master: Bojan Pahljina
Snemanje videospota: Agencija Epic (Miki Pavlin, Timjan Ješelnik)
Montaža: Domen Brodarič

Oznake: