Mnogi priznavajo Peščeni planet kot vrhunski primer znanstvene fantastike, ki je osvojil kultni status kot eden največjih romanov vseh časov. Prejemnik prve nagrade Nebula in soprejemnik nagrade Hugo, ta izjemni literarni del navdušuje bralce že več kot petdeset let. Z osupljivo mešanico napetosti, spletk in izjemne pripovedi Peščeni planet neizmerno bogati domišljijo bralcev po vsem svetu. Zdaj prihaja na filmska platna.

DUNE II – Peščeni planet

Prišel je dan, na katerega smo nestrpno čakali: slovenska premiera filmske mojstrovine Dennisa Villeneuva – Dune: Peščeni planet, drugi del. Obenem so pri založbi Sanje izdali ponatis knjige Franka Herberta Peščeni planet s filmsko naslovnico.

Zaplavajte v mistične sipine znanstveno-fantastičnega spektakla izkušenega režiserja Dennisa Villeneuva, obdanega z vrhunsko igralsko zasedbo, ob glasbeni spremljavi mojstra filmske glasbe Hansa Zimmerja. Dune: Peščeni planet, drugi del je posnet po drugi polovici Herbertove knjige Peščeni planet in prikazuje posledice zarote v boju za prevlado v trgovanju z začimbo melanžo na planetu Arrakis.

Paul, osupljiv junak, se mora na svojem maščevalnem bojnem pohodu spoprijeti s svojo prerokovano vlogo mesijanskega Kwisatz Haderacha in preprečiti strašno prihodnost, ki se razodeva le njemu. Usoda celotnega znanega vesolja je v njegovih rokah.

Villeneuve nam prinaša zvest literarni vpogled v univerzalne teme človeškega obstoja, ki jih je Herbert spretno prestavil v znanstveno-fantastično okolje. Pletejo se spletke, pohlep, prerokbe, manipulacije, mesijanski kult osebnosti, maščevanje in – ljubezen. Univerzalnost Herbertovega pisanja je tisto, zaradi česar delo še dandanes velja za kultno mojstrovino svojega žanra.

Kot je nekoč dejal sam: »Bistvo trilogije Peščeni planet je: pazite se junakov. Veliko bolje se je zanašati na lastno presojo in na lastne napake.«

Oznake: