Glasbena skupina EMBER je s svojo skladbo Enosmerna dosegla velik uspeh na glasbenem natečaju Radio Si Standouts 2024. Med več kot sto sodelujočimi glasbeniki so se prebili med TOP 3 zmagovalce, kar je še ena potrditev njihovega talenta in ustvarjalnosti. Skladba “Enosmerna” obravnava tematiko, kako ljudje zaradi želje po sprejetosti spreminjamo svoj značaj ter poudarja, da smo vsi krvavi pod kožo.

EMBER: Slovenski indie rock iz Šentjerneja

EMBER je tričlanska skupina iz Šentjerneja, ki ustvarja indie rock glasbo. Člani skupine so pevec in kitarist Davor Vovko, ki je tudi avtor besedil, basist Nejc Hodnik in bobnar Nik Švalj Pleskovič. Njihovo ime, ki pomeni “žerjavica”, simbolizira njihovo neomajno strast do ustvarjanja avtorske glasbe.

Pot do uspeha: Od Pepela do Enosmerne

Na slovensko glasbeno sceno so prvič stopili s skladbo “Pepel”, ki je bila leta 2021 najbolj predvajana skladba na Valu 202. Sledili so ji skladbe “Sam” in “Cukr”, ki so ga ustvarili s priznanim mojstrom zvoka Petrom Penkom. Nadaljevali so z odlično sprejeto skladbo “Katarza”, zdaj pa predstavljajo “Enosmerno”, ki napoveduje njihov debitantski album.

Ember – Enosmerna

Glasba: Ember
Vokal, besedilo, kitara: Davor Vovko
Bas kitara: Nejc Hodnik
Bobni: Nik Švalj Pleskovič
Produkcija, mix, aranžiranje: Peter Penko
Mastering: Torulsson @808 Mastering
Posneto v studiu Lotos music in Studiu 22 RTV-centra Maribor
Video produkcija, fotografije: Jan Poreber

Videospot z hlobokim sporočilom

Videospot za “Enosmerno” nosi močno sporočilo o enakosti ljudi ne glede na njihov družbeni status. Prikazuje, kako smo vsi žrtve novega sveta in slepo verjamemo serviranim informacijam, medtem ko vsi hodimo v isto smer in nas čaka enaka usoda. Zgodba videospota se odvija na planini Mjesec na otoku Krk, kjer apatični nomad, ki ga igra Nikov oče Boštjan Pleskovič, predstavlja preprostega, iskrenega človeka. Nasproti njemu stoji Davor kot Cyber pošast, diktator, ki s strahom nadzoruje svoje podanike.

EMBER s svojo glasbo in globokimi sporočili ponovno dokazujejo, da so eden najperspektivnejših glasbenih projektov v Sloveniji. S skladbo “Enosmerna” in pripadajočim videospotom ponovno opozarjajo na pomembnost avtentičnosti in človečnosti v današnjem svetu.

Oznake: