Simon Fugina, skrit za inovativnim glasbenim projektom Kühlschrank, praznuje desetletje ustvarjalne poti z izdajo albuma “Konec nekega obdobja”. Album, ki združuje desetletje glasbenih raziskovanj in posameznih pesmi, je bil ob koncu leta 2022 deležen izjemnega odziva tako med kritiki kot javnostjo.

Kühlschrank – Konec nekega obdobja

Svež veter v projekt prinaša sodelovanje z Dejanom Ostermanom, basistom in kitaristom, s katerim sta skupaj zablestela na nedavnem koncertu v ljubljanski Cukrarni. Duo je nadalje navduševal na prizoriščih kot sta Švicarija v okviru Poletje v Tivoliju in Layerjeva hiša v Kranju, kar dokazuje njuno vsestranskost in priljubljenost.

Nova skladba Sivi obrazi

Najnovejša skladba “Sivi obrazi” napoveduje naslednje poglavje v Kühlschrankovi zgodbi. Pesem, ki se dotika dinamike medsebojnih odnosov v času pandemije in njenih posledic, odraža notranje boje in upanja posameznika v spreminjajoči se družbeni realnosti. S svojo iskreno in globoko refleksijo trenutnega časa, “Sivi obrazi” ponuja vpogled v notranji svet avtorja, ki se sooča z negotovostjo in obenem išče luč upanja na obzorju.

Glasba srca in duha

Projekt Kühlschrank, ki že desetletje navdušuje s svojim edinstvenim pristopom k glasbi, s to novo izdajo znova dokazuje svojo relevantnost in sposobnost odzivanja na družbene spremembe. Fugina in Osterman skozi glasbo raziskujeta kompleksnost človeških odnosov in čustev, s čimer ustvarjata dela, ki se dotaknejo srca in duha poslušalcev.

Za vse, ki cenijo iskreno in premišljeno glasbo, ki presega vsakodnevno in se spogleduje z večnimi temami človeške izkušnje, je Kühlschrank projekt, ki ga velja spremljati. Obeta se svetla prihodnost za ta glasbeni dvojec, ki še naprej raziskuje meje zvočnega izraza in se ne boji pogledati v globine človeške psihe.