auto in Kapa Records

Skupina auto in založba Kapa Records so predstavili težko pričakovan prvenec, istoimenski skupek osmih skladb, ki posameznika popeljejo skozi širok spekter težkokategornih idej ter slogov energičnega tria. 

auto - departure
auto – departure

Kaj prinaša nova plošča?

Njihove obsežne in temeljite muzikalne kontemplacije se na albumu odražajo v formi poznavanja glasbenih prvin, sposobnostih mešanja mnogih žanrov ter improvizacijski uigranosti. To so trenutki, ko LP ter zasedba zažarijo v vsem svojem potencialu in govorijo o sto in enem preigravanju, vaji ter ‘jam sessionu’. Skozi leta skupnega igranja so aranžmaji dobili svojo edinstveno podobo, svoj značilen krautrock/garage noise zvok ter bližnjevzhodni prizven.

Gverilski trojec auto

Zapovrh trojec, z bolj kot ne gverilskim, “DIY” pristopom, kaže svojo iznajdljivost, saj je bil album posnet v improviziranem studiju v živo, z nasnemavanji v spalnicah, stanovanjih ter zakloniščih. Kot producent je sodeloval mojster in nepogrešljiv člen slovenske alternativne glasbene scene, Vitja Balžalorsky. Pod njegovim vodstvom je plošča dobila balans kot tudi živahen ‘live’ karakter, značilen za auto .

Oznake: