NOVOZELANDSKI POBEG JIMMYJA DOHERTYJA,1. sezona 

Angleški kmet in gostilničar Jimmy Doherty se odpravi na Aotearoo, Novo Zelandijo, okusit nekatere izmed najboljših in najpresenetljivejših jedi na planetu. Ob najjužnejšem otoku Nove Zelandije, drobnem otoku Stewart, Jimmy lovi ribe (za lokalno restavracijo), da bi se naučil, da je pametni ribolov, s katerim se letno ujame 8 ton rib, donosnejši od 80-tonskega ulova. Kasneje se Jimmy z motorjem odpravi na kmetijo, ki jo vodijo ženske in je specializirana za ovce in jelene, nato gre proti najstarejši novozelandski nezakoniti destilarni, kjer še vedno proizvajajo izjemen viski. 

Druga epizoda

V drugi epizodi Jimmy izve, zakaj so konji clydesdale še vedno boljša izbira od traktorjev in tovornjakov za delo na kmetiji; kasneje se poda k jezeru Ellesmere Te Waihora, ki Maore oskrbuje z jeguljami. Maori so jegulje prekajevali in z njimi trgovali po vsej Aotearoi. Skozi Christchurch se Jimmy odpravi k najstarejšemu kulinaričnemu vozilu ­– Nin’s bin – kjer si privošči svežega lokalnega jastoga. Sreča se tudi z Johnnyjem Clarkom, tradicionalnim lovcem na jastoge, ki ga povabi na dogodivščino – skupaj gresta preverit njegove pasti blizu obale. 

Tretja epizoda

V tretji epizodi Jimmy opazuje ribiče pri nenavadni metodi nabiranja školjk, potem pa se odpravi v vinorodno pokrajino Blenheim, ki je eden najbolj suhih in sončnih predelov Nove Zelandije. Dolini Wairau Maori rečejo ‘Kei Puta Te Wairau’ – ‘Kraj z luknjo v oblaku’. Tu spozna sokolarja, ki ujede uporablja za zaščito trte pred mrhovinarji. Potem se odpravi na sever preko Cookove ožine v prestolnico Wellington, kjer se pridruži domačinom v prizadevanju, da bi iz mesta in njegove okolice pregnali podgane. 

Četrta epizoda

V četrti epizodi Jimmy v Aucklandu spozna izjemne vrtnarje in branjevce, ki so zgradili sloves novozelandskih svežih pridelkov, potem pa se sreča s Petrom Gordonom, botrom fuzijske kuhinje. Po tem, ko pomolze bivola, da bi izdelal sir, Jimmy odkrije kmetijo z mlečnimi izdelki, ki se trudi ohraniti slovitega ptiča neletalca kivija. Potem se odpravi proti rtu Reinga, od koder duhove maorskih umrlih odpošljejo v domovino njihovih prednikov, polinezijski Tahiti.

NOVOZELANDSKI POBEG JIMMYJA DOHERTYJA, 1. sezona
Premiera: 23. maj
Na sporedu: vsak četrtek ob 13h