Bohinj je ena izmed najlepših destinacij v Sloveniji, ki ponuja raznovrstne aktivnosti za celo družino, še posebej za prvomajske počitnice. Obdajajo ga mogočni vrhovi Julijskih Alp, osrednji dragulj pa je Bohinjsko jezero, največje naravno jezero v Sloveniji.

Bohinj za prvomajske

SLAP SAVICA, VOGEL, BOHINJSKO JEZERO Obisk lahko začnete z raziskovanjem Bohinjskega jezera, ki nudi čudovite priložnosti za vožnjo s kanujem, kajakom ali supom. Jezero je tudi priljubljeno mesto za ribolov, kjer lahko ulovite postrvi. Za tiste, ki uživate v pohodništvu, Bohinj ponuja številne poti, ki se vijejo skozi slikovite doline in vodijo do izjemnih razglednih točk, kot je Vogel. Z gondolo se lahko zapeljete na Vogel, kjer se odpre spektakularen pogled na Triglav in okoliške gore. Za družine z otroki je zanimiv obisk slapu Savica, enega najbolj znanih in dostopnih slapov v Sloveniji.

Kulturne in zgodovinske znamenitosti

BOHINJSKI MUZEJ V Bohinju je moč občutiti tudi bogato kulturno dediščino. Obiščete lahko cerkev sv. Janeza Krstnika, ki stoji ob jezeru in slovi po svojih freskah ter čudovitem zvoniku. Za več zgodovinskega in etnografskega znanja o regiji lahko obiščete Bohinjski muzej v Stari Fužini, kjer je na ogled veliko eksponatov o življenju in delu prebivalcev Bohinja.

Aktivnosti za otroke

RAZISKOVANJE NARAVE Za otroke je v Bohinju še posebej zabavno obiskati adrenalinski park ali pa se udeležiti organiziranih delavnic in aktivnosti, ki so pogosto na voljo v tem času. Otroci lahko uživajo tudi v raziskovanju narave, saj so organizirane številne vodene ekološke delavnice, ki jih gosti lokalni ekološki center.

Kulinarika

BOHINJSKI SIR Ne pozabite okusiti lokalne bohinjske kulinarike. Območje je znano po siru, ki ga lahko poskusite na eni izmed mnogih kmetij, ki ponujajo degustacije lokalnih izdelkov. Bohinjske gostilne in restavracije ponujajo jedi, pripravljene iz svežih in lokalnih sestavin, kot so postrvi, divjačina in zelišča.

Bohinj je v prvomajskem času še posebej čaroben, saj narava prebudi in pokrajina zaživi v polni pomladni svežini. Z raznovrstnimi aktivnostmi in lepotami narave je idealna destinacija za družine, ki iščejo sprostitev ali avanturo v naravi.