Zasedba auto, znana po svojem umirjenem, melodičnem in vokalno izrazitem slogu, vabi na predstavitveni koncert svojega prvega albuma. Njihov novi singel “departure” odraža svežo perspektivo, ki prepleta nojzerske progresije z osnovami funk in blues ritmov. V skladbi, ki jo zaznamuje mirna, plesna instrumentalna podlaga, se prebije šaljiv vokal, ki odseva vsakodnevne zavisti in zlomljena srca.

auto – departure

Trio z novo skladbo opominja na prihajajoči izid debitantskega LP-ja, luč sveta bo ugledal 6. maja 2024. Promocijski koncert bo potekal v Gala hali na petek, 17. maja 2024. Obiskovalci se lahko nadejajo obsežne predstavitve njihovega krautrock, psihedelično-nojzerskega repertoarja, ki bo zajemal tako že posnete kot tudi nove, še neposnete skladbe.

Uryan, Shekuza, Nulla

Za ogrevanje odra bodo poskrbeli slovenjegraški psychedelic garage rock heroji Uryan. Po končanem koncertu bo vzdušje na vrhuncu, saj bo Shekuza predstavil svoj live set na modularnih sintetizatorjih, večer pa bo sklenil Nulla s svojim uglednim izborom težkokategorne elektronike.

Z novim singlom in prihajajočim koncertom, zasedba auto obljublja nepozabno glasbeno doživetje, ki bo združilo ljubitelje različnih glasbenih žanrov in pokazalo, kako se stare korenine lahko prepletejo z modernimi zvoki.

Oznake: