Po dolgih letih ustvarjanja v tujini se je vrhunska vokalistka Maja Keuc vrnila na slovensko glasbeno sceno z albumom “Sončnice”. Novi album vsebuje deset svežih skladb, ki izražajo njeno predanost slovenskemu jeziku.

Maja je svoj povratek obeležila z emotivnim nastopom pred nabito polno dvorano Siti Teatra. Koncert je bil razprodan še preden so poslušalci imeli možnost slišati celoten album. Nastop je bil prava glasbena poslastica in dokaz, da je Maja Keuc še vedno močna sila na slovenski glasbeni sceni.

Foto: Urša Premik
Foto: Urša Premik

Nova skladba Maje Keuc

Album “Sončnice” je odraz Maje kot umetnice in osebe, ki je stopila na novo življenjsko pot. Pesem “Zmaji” nagovarja odrasle, da se kljub izzivom in oviram življenja spomnijo tiste iskrive plati sebe, ki jo pogosto pozabimo v vsakodnevnem vrvežu. Skladba je opomnik, da je v vsakem od nas nekaj čarobnega, nekaj, kar nas povezuje s tistimi prvimi iskricami, ki so nas osvetlile kot otroke. “Prisluhnimo ‘Zmajem’ in se spomnimo naše notranje moči, ki nas vodi k uresničevanju naših najglobljih sanj,” pravi Maja.

Zmaji

Stavek “zdaj vem, da zaupati smem, tistim ljudem, ki živijo svoje sanje” je Maji ena izmed najljubših kitic “Zmajev”, ki govori o tem, da v življenju izbiramo, katerim ljudem bomo verjeli. Tistim, ki pravijo, da se da ali tistim, ki ne. Maja pravi: “Na zmaje sem zelo ponosna, saj je to pesem, ki me bo vedno spomnila, da moram na koncu dneva zaupati sebi. Na svetu je na žalost ogromno ljudi, ki ti ne privoščijo oz. ti govorijo, kaj ti lahko in česa ne, ker ne razumejo, da ima vsak unikatno poslanstvo ter pot in da bi jih do lastne sreče pripeljalo le to, da bi v življenju sledili in iskali svojo radost. Temu marsikdo ne verjame, ker je bil v življenju do sedaj obkrožen z napačnimi ljudmi. Večinoma sploh ne po lastni krivdi. In takim ljudem potem pustimo, da nam kreirajo prihodnost. Meni se je življenje drastično spremenilo, ko sem začela poslušati ljudi, ki so si svojo pot utrli sami. To so čisto drugi pogovori in vibracije, ki jih začutiš. In nič me ne napolni bolj, ko vidim, da nekdo pred mano žari in cveti. V takem svetu si želim živeti, ker vem, da bomo tako vsi najboljši drug za drugega.”

Poletna turneja

Album “Sončnice” je že na voljo na spletnih glasbenih platformah, Maja pa se že pripravlja na poletno turnejo z novo, svežo zasedbo, kjer bo nadaljevala s promocijo svojega izjemnega albuma.

O zasedbi

Skupina združuje izjemne glasbenike. Poleg Maje sodelujeta v skupini akademski tolkalist in bobnar Tilen Zakrajšek ter skladatelj, glasbeni producent in multiinštrumentalist Martin Vogrin. Z njihovimi raznolikimi talenti in inštrumenti ustvarjajo edinstven zvok, ki presega meje običajnega. Maja Keuc s svojim novim albumom in energično zasedbo ponovno dokazuje svojo izjemno glasbeno moč in predanost slovenski glasbi.

Oznake: