Na Facebooku se je v teh dneh pojavila objava z videoposnetkom predsednice države Nataše Pirc Musar, kako v videoposnetku nagovarja državljane k finančnim vložkom. Svetujemo previdnost, nagovor je prevara! Poglejmo, zakaj …

Nataša Pirc Musar, prevara, Novice 24
Nataša Pirc Musar, prevara, Novice 24

Pozor, prevara!

Videoposnetek, kot v informacijo in previdnost smo ga poobjavili spodaj, je zgeneriran s pomočjo umetne inteligence in ustvarjanja govora na podlagi besedila. Posnetek je bil objavlje v torek, 11. junija, ob 00:13 prek Facebook strani Novice 24. S povezavo na N1-NEWS.INFO spletno stran z naslovom Preberite več tukaj in povezavo na spletno stran z naslovom https://n1-news.info/cXxKfwPN?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR17dKYWDN6RNkEK99iLGGXl2XHXRCb53P41I2I2VjpyF-xiFTz-4KhwEyE_aem_AaQabANcry6ZYw_nK93K0uXJenoajYEF2m9t8EA5hnbX4sa0V7bTJTfnjToRlMmf8WxahSme-UCvAMRFPXWTn_eF. S klikom se vam odpre spletna stran v turškem jeziku in enostavno …. Brez pravega pomena za državljana Slovenije.

Zakaj je video ti. deep fake?

Predsednica države Nataša Pirc Musar kot prvič ne nagovarja državljanov k finančnem vlaganju in kot drugič, govor predsednice niti najmanj ni takšen, kot je v spodnjem zgeneriranem videposnetku. Svetujemo previdnost!