Zasedba Masharik je pred slabim mesecem napolnila Katedralo ljubljanskega Kina Šiške, kjer je krstila svoj dolgometražni prvenec Otroci cvetja. Trio, ki ga sestavljajo Maša Bogataj (kitara, vokal), Bojan Marinko (bobni) in Luka Zemljič (klaviature, spremljevalni vokal), je skupaj z glasbenimi gosti navdušil občinstvo z vrhunsko glasbeno predstavo. Njihov nastop je potrdil, da so več kot upravičeno prejeli naziv Novinca leta (Zlata piščal).

Foto: Janez Štrukelj / @crna_in_bela

Koncert Masharik v Kinu Šiška

V zadnjih dveh letih so svoj prvenec skrbno pripravljali v sodelovanju z znanim producentom Žaretom Pakom in miks inženirjem Simonom Penškom – Plokijem. Na odru so se jim pridružili tudi basist Amadei Šaršanski ter spremljevalna vokalista Mojca Zalar in Marko Zemljič. Poleg že znanih singlov Stran od oči, Brat moj in Otroci cvetja, so premierno izvedli tudi najnovejšo skladbo Skupaj. Celoten koncert so posneli z več kamerami in iz zbranega materiala pripravili vizualno bogat in pristen videospot Skupaj – v živo iz Kina Šiške.

Posebno noto večeru je dodal tudi znani slovenski pevec in klaviaturist Žan Hauptman, ki se je pridružil zasedbi pri mash-up priredbah Grandma’s Hand Billa Withersa in No Diggity zasedbe Blackstreet. Saksofonist Aleš Suša, dolgoletni član Big Banda RTV Slovenija, je virtuozno obogatil skladbi Lust in Otroci cvetja s svojimi solažami. Legendarni bobnar in tolkalist Martin Janežič – Buco pa je s svojim globokim glasom na edinstven način odrecitiral del skladbe Na dnu morja. Pred nastopom Masharik so občinstvo ogreli Hamo & Tribute 2 Love v akustični zasedbi.

Plošča Otroci cvetja

Nedavni koncert Masharik ob izidu prve plošče Otroci cvetja je presegel vsa pričakovanja. Trio je s svojo instrumentalno dovršenostjo, vokalno harmonijo in naborom izjemnih avtorskih skladb pustil neizpodbiten pečat. Ne le kot kreativni avtorji kakovostne slovenske glasbe in vrhunski instrumentalisti, temveč predvsem kot odlično uigran in kompakten bend, ki z igrivim in pretanjenim nastopom zlahka očara še najzahtevnejšo publiko

Oznake: