Slovenska glasbena scena je bogatejša za novo zasedbo, ki kljub svoji svežini obljublja kakovost in izvirnost. Mehanika je nova skupina, ki združuje različne žanre, od prog rocka in metala do alternativnega popa. Delujejo od 1. januarja letos in so že izdali svoj prvi album z naslovom “Generator”.

Foto: Urban Zore

Prvenec “Generator”

Pred dnevi je Mehanika izdala svoj prvenec “Generator”, ki je na voljo na YouTube (Generator: Mehanika – Generator). Album predstavlja izjemen preplet različnih glasbenih stilov, združenih v edinstven zvok, ki odraža kreativnost in izkušnje članov skupine.

Kdo so Mehanika?

Skupino sestavljajo trije izjemno talentirani glasbeniki Boštjan Meh (vokal, bas kitara), Damjan Kuzmijak (kitara) in Klemen Markelj (bobni).

Klemen Markelj

Klemen Markelj je izjemen bobnar in učitelj, znan po svojem nekonvencionalnem beatu. Njegova glasbena pot je bogata in raznolika, saj je sodeloval z mnogimi priznanimi glasbeniki in zasedbami iz tujine. Njegov prispevek k zasedbi Mehanika je neprecenljiv, saj s svojimi ritmično kompleksnimi in inovativnimi pristopi daje skupini poseben pečat.

Boštjan Meh

Boštjan Meh, vokalist in basist skupine, se po dolgih letih vrača v svojo najljubšo vlogo. S svojo strastjo do petja in igranja bas kitare prinaša energijo in dinamiko, ki jo poslušalci hitro začutijo. Njegova predanost glasbi in izkušnje so ključne za uspeh skupine.

Damjan Kuzmijak

Damjan Kuzmijak, kitarist z dolgoletno kilometrino, prispeva s svojimi idejami, ki nenehno pronicajo ter dopolnjujejo in nadgrajujejo izvirne skice, ki jih ustvarjajo kot skupina. Njegova inovativnost in glasbena vizija dodajata globino in kompleksnost zvoku Mehanike.

Zavezanost izvirnosti

Mehanika je zavezana ustvarjanju novih idej in ne pristaja na “izposoje”. Njihova glasba je rezultat lastnega truda in kreativnosti, kar se odraža v vsakem tonu njihovega albuma. Z izjemno kombinacijo talentov in zavezanostjo k izvirnosti, Mehanika hitro postaja prepoznavno ime na slovenski glasbeni sceni. Njihov prvenec “Generator” je le prvi korak v njihovem glasbenem potovanju, ki obljublja še veliko nepozabnih trenutkov za poslušalce.

Oznake: