Klapa Semikantá, znana po svoji zvestobi do istrske kulture in glasbe, je izdala novo pesem “Burja Istrijanka”, ki predstavlja še en glasbeni poklon Istri. Burja, ki včasih močno zapiha in povzroči tudi kakšno težavo, je v zmernih količinah pomemben del življenja v Istri – suši pršute, prežene oblake in razveseli ljudi ter naravo. “Piha, vleče, se zaganja brez prestanka. To je ona, naša Burja Istrijanka,” pojejo v svoji novi skladbi.

Klapa Semikantá: Glas iz Istre

Klapa Semikantá, kar v istrskem narečju pomeni “se mi poje”, je bila ustanovljena leta 2011 v slovenski Istri. Skupina fantov, ki jih še danes združuje veselje do petja in druženja, je skozi leta obogatila svoj repertoar z avtorski pesmimi, pesmimi iz Dalmacije in tradicionalnimi istrskimi melodijami. Njihova zvestoba do korenin in ljubezen do glasbe sta prepoznavni v vsaki njihovi izvedbi.

Člani zasedbe

Zasedbo Klape Semikantá sestavljajo Domen Kozinc, Zmago Glavaš, Vili Furlanič, Mitja Bordon, Erik Prašnikar, Andrej Šavko, Damijan Krmac in Davorin Lovrečič. Vsak član prispeva k edinstvenemu zvoku in harmoniji, ki sta značilna za skupino.

Ustvarjanje “Burja Istrijanka”

Avtorji skladbe “Burja Istrijanka” so Mitja Bobič, Marko Hrvatin in Davorin Lovrečič, ki so prispevali glasbo in aranžma, medtem ko je besedilo napisal Erik Prašnikar. Pesem je bila posneta v studiu Tramon, glasbeni producent pa je bil Jan Baruca.

Pri snemanju so sodelovali izjemni glasbeniki – Jure Rozman na bobnih, Anže Langus Petrović na basu, Marko Hrvatin na kitarah, Tomaž Boškin na harmoniki in Mitja Bobič na klaviaturah. Video in fotografije so delo produkcijske ekipe Friends Production, ki je vizualno ovekovečila lepote Istre in energijo klape.

Burja Istrijanka

Klapa Semikantá z novo pesmijo “Burja Istrijanka” nadaljuje svojo misijo ohranjanja in promocije istrske glasbene dediščine. Njihova predanost in ljubezen do glasbe ter kulture zagotavljata, da bo Istra še naprej živela v melodijah in harmonijah, ki jih ustvarjajo.

Oznake: