Mitja Šinkovec nadaljuje svojo glasbeno kariero, ki traja že več kot 20 let. Po bogatih izkušnjah z delom v različnih glasbenih skupinah, kot so Tangelski, Veseli Begunjčani, Towel of Shower in 101-ka band, je lani sprejel odločitev za samostojno pot.

Vse stavil sem na njo

Nekdanji član legendarne skupine Pop design je zdaj osredotočen na lastno ustvarjanje, kar je kronal z izdajo svoje druge samostojne pesmi “Vse stavil sem na njo”. Pesem, ki jo je Mitja izdal, je melodijo prispeval Matjaž Vlašič, besedilo je napisal Klemen Glynn Arh, aranžma pa sta skupaj zastavila Vlašič in Miha Gorše. Za tehnično dovršenost sta poskrbela Tadej Mihelič z mixom in masteringom ter Rok Maver iz RoxPro Production z videospotom in fotografijami.

Zlomljeno moško srce

V pesmi “Vse stavil sem na njo” Mitja razkriva svojo čustveno plat in prikazuje zlomljeno moško srce. Po besedah pevca, pesem nakazuje nadaljevanje zgodbe, ki bo kmalu dobila svoj tretji del. “Z ekipo ustvarjamo nekakšno nadaljevanko, v kateri se lahko najde prav vsak izmed nas,” pravi Šinkovec, ki s tem delom cilja predvsem na romantične duše.

Kaj je sindrom zlomljenega srca?

Prvi odrski nastop v Avditoriju Portorož

Mitjevo prvo odrsko nastopanje kot samostojnega umetnika bo ta petek, 10. maja, v Avditoriju Portorož. Na odru se mu bodo pridružili številni italijanski glasbeniki. Obiskovalci bodo imeli priložnost slišati njegove stare uspešnice v novih izvedbah, nekaj priredb in seveda, njegovo najnovejšo pesem. Nastop bo obogaten z “immersive audio” tehnologijo, saj bo v dvorani za to priložnost nameščenih dodatnih 44 zvočnikov, ki bodo zagotovili edinstveno prostorsko zvočno izkušnjo.

Posledica želje, da svojo glasbeno pot krojim sam

Mitja je znan po svoji pozitivni energiji in strasti do glasbe, ki ga spremljata na vsakem koraku njegove glasbene poti. “Odločitev za samostojno kariero je bila naravna posledica želje, da svojo glasbeno pot krojim sam, brez kompromisov,” zaključuje Šinkovec.

Oznake: