Po osvojitvi priznanja na glasbenem festivalu Popevka 2023 z uspešnico “Med nama” Nino Ošlak, priznani akademski glasbenik, ne počiva na lovorikah. S svojo skupino je decembra navduševal občinstvo po vsej Sloveniji, zdaj pa intenzivno dela v studiu na svoji novi glasbeni zbirki.

Foto: Erazem Simon Paravinja

Nino Ošlak – Med nama

Nino Ošlak, ki je tudi pevec in pianist, se v zadnjem času posveča snemanju novega singla in pripravi svoje četrte plošče. Kljub temu, da sodobni glasbeni trg pogosto favorizira izdajo posameznih pesmi, Nino verjame v vrednost celostnih albumov. “Veliko razpravljam s kolegi glasbeniki in se sprašujem o smiselnosti izdaj albumov v današnjem hitrem življenjskem ritmu, kjer ljudje težko vzdržujejo dolgotrajno pozornost,” je povedal Nino. “A sem se odločil, da je za svojo publiko vredno dati vse od sebe.”

Nino pričakuje, da bo nova plošča, ki bo hkrati obeležila tudi 15. obletnico njegove glasbene kariere, izšla do jeseni. To bo za Nina še posebej pomemben mejnik, saj bo izid sovpadal z njegovim nedavnim uspehom na festivalu Popevka.

Priljubljena glasba na pretočnih servisih Spotify in Apple Music

Njegova glasba redno odmeva na radijskih postajah in je priljubljena tudi na digitalnih glasbenih platformah, kot sta Spotify in Apple Music. Nino obljublja, da bo ob izidu nove plošče postregel še z dodatnimi presenečenji za svoje poslušalce. Zdi se, da je letošnje leto za Nina Ošlaka polno ustvarjalnosti in novih glasbenih podvigov, ki bodo zagotovo še dodatno obogatila slovensko glasbeno sceno.