Vse več uporabnikov aplikacije NLB Klik se pritožuje, da jim ta na dela. Ob vstopu v aplikacijo se odpre pojavno okno, v katerem je zapisano, da je na telefonu nameščena sumljiva programska oprema – aplikacija in zaradi katere NL Klik ne dela. Ob tem pa v obvestilu ne napišejo, katera aplikacija to je in kaj lahko storite. In kaj lahko naredite?

NLB Klik ne dela … Zlonamerna programska oprema?! NE!

Če ste v prvih dneh meseca junija 2024 odprli aplikacijo in se vam je na zaslonu mobilnega telefona na Android operacijskem sistemu prikazalo obvestilo o nedelujoči aplikaciji in niste mogli vstopiti v svoj NLB Klik, potem niste edini.

Tudi v tržnici Google Play številne pritožbe

V tržnici Google Play, iz katere si lahko uporabniki Android pametnih telefonov nalagajo aplikacije, je vse več pritožb uporabnikov. Imate na telefonu naloženi aplikaciji za oddaljen dostop Anydesk ali Teamviewer ali katero drugo? To je najverjetnejši razlog!

Pojavi se obvestilo, da ne deluje na napravah s potencialno nevarnimi aplikacijami. Klik bi moral izpisat ime aplikacije, ki ga moti. Nameščene nimam, niti nisem nikoli imel, nobene aplikacije s seznama na SI CERT. Motili sta ga aplikaciji TeamViewer in AnyDesk. Razumel bi, če bi onemogočili uporabo, če sta ti aplikaciji zagnani, da pa zahtevate, da se odstranijo je pa nesprejemljivo. Nekdo bi vas moral prijaviti Trgovini Play in razvijalcem omenjenih aplikacij.

Eno od obvestil uporabnika

Kaj naredite potem?

Ko boste odstranili katero od teh aplikacij, vam bo aplikacija spet začela delovati – tj. spustila vas bo naprej. A bo potrebno ponovno naročilo serijske številke in aktivacijske kode za vaš pametni telefon na banki ali prek videoklica na NLB.