Dejan Dogaja, priljubljeni slovenski glasbenik, je skupaj s svojim bendom predstavil novo skladbo in videospot za pesem Obljubim. To je prvič, da je Dejan sam napisal melodijo in besedilo. “Verjamem, da takšne pesmi od mene marsikdo ni pričakoval,” pravi Dejan.

Pesem Obljubim je v celoti napisal sam

Pesem je nastala pred približno šestimi leti. Takrat smo posneli prvi demo posnetek, a se potem ni zgodilo nič. Vsake toliko sem jo pokazal nekomu, saj sem želel, da bi jo posnel kakšen narodnozabavni ansambel. Letos spomladi sem jo ponovno pokazal svoji ekipi in se odločil, da jo posnamemo mi. Če sem iskren, od te pesmi ne pričakujem ničesar posebnega. Vem, da to ni moj stil glasbe, a sem jo moral posneti in izdati, ker je moja prva avtorska pesem in sem nanjo zelo ponosen. Upam, da bo všeč tudi vam,” dodaja Dejan. “Mislim, da bom sedaj večkrat napisal kakšno avtorsko pesem.”

Poročno balado je Dejan posnel skupaj s Tajo Padežnik, ki se je bendu Dejan Dogaja kot back vokalistka pridružila v začetku letošnjega leta. Taja, temnolasa lepotica iz Laškega, ki na odru kar žari, priznava, da vedno bolj uživa z ekipo. “V bendu se počutim res zaželeno. Fantje so me lepo sprejeli in med nami je res dobra energija. Mislim, da se to vidi tudi na odru, kjer se zabavamo in uživamo v glasbi,” pravi Taja. “To je prva pesem in videospot, ki sem ju posnela. Najprej smo posneli avdio izdelek v studiu Tadeja Miheliča. Snemanje je bilo zelo produktivno, saj smo celoten komad posneli v enem popoldnevu, ki se je zavlekel pozno v noč. Videospot pa smo posneli na čudoviti lokaciji gradu Štatenberg, ki s svojo okolico pričara romantično vzdušje. Snemanje videospota je bilo precej zahtevnejše, saj smo prejšnji dan igrali in je zmanjkalo časa za spanec. Kljub temu je bilo zanimivo nastopati pred kamero, saj sem se s tem srečala prvič. Na koncu smo bili vsi zadovoljni in veseli, da smo uspešno izpeljali snemalni dan.

Dejan Dogaja – Obljubim

Avtor glasbe in besedila: Dejan Krajnc
Aranžma: Maroš Košir Novak
Posneto v: M-MEDiA Recording Studio, Tadej Mihelič
Videospot: Globus Videos, Žiga Gjuro

Dejan Dogaja pravi: “Maja smo imeli 17 nastopov”

Dejan pohvali Tajo kot odlično vokalistko in izpostavi, da na odru skupaj super funkcionirajo. “Vesel sem, da se je pridružila naši ekipi in da smo skupaj ustvarili našo novo poročno pesem. Celoten aranžma za skladbo je napisal naš basist, Maroš Košir Novak, ki študira jazz kontrabas in bo zagotovo zaznamoval slovensko glasbeno sceno. Maroš je posnel večino inštrumentov za novo pesem. Res je talentiran in ponosen sem, da vikende preživljamo skupaj na odru,” pove Dejan. “Časa za počitek je malo, saj smo od februarja dalje vsak vikend na odrih. Maja smo imeli kar 17 nastopov, tudi med tednom. Poletni meseci bodo prav tako delovni, ampak na odru res uživamo in kljub neprespanim nočem si z nastopi napolnimo baterije in dušo. Vsi smo hvaležni, da lahko delamo to, kar najraje počnemo. Julija pa si bomo tudi mi vzeli deset dni za morje in dopust.”

Upa, da jo bo zapel na svoji poroki

Dejan zaključi z osebnim priznanjem: “Ko je ta pesem nastala, si še nisem predstavljal svoje poroke, a zdaj, ko so moja trideseta tukaj, mislim, da je ta korak vse bližje. Verjetno bo najprej čas za novega družinskega člana, čez nekaj let pa tudi za poroko. S Kiaro ne planirava teh stvari, saj veva, da se bodo zgodile spontano, ko bo pravi čas. Vseeno pa veva, kje se želiva poročiti in kako bo vse približno izgledalo. Novo pesem si želim zapeti prav na svoji poroki. Ta skladba je res moja, in vem, da bo to čudovit način, kako izpovedati svojo ljubezen, ko bo prišel najin dan.”

Oznake: