Taylor Swift je postavila nov rekord pri uporabi mobilnih podatkov na koncertih v Wembley Stadiumu, saj so oboževalci med njenimi nastopi porabili kar 5,57 TB podatkov. To je enako, kot če bi poslušali celoten Taylorin glasbeni opus neprekinjeno deset let.

Mobilni podatki
Mobilni podatki

Večji mobilni promet kot v finalu UEFA Lige prvakov

Promet v mobilnem omrežju med njeno turnejo Eras Tour je presegel promet na velikih športnih dogodkih, vključno z nedavnimi finali UEFA Lige prvakov in FA pokala. Približno 12 % od 90.000 obiskovalcev na stadionu Wembley je bilo mednarodnih gostov, največ iz ZDA, Kanade, Francije in Španije, ki so uporabljali storitve operaterja EE za povezavo.

Taylor Swift je s svojimi koncerti na stadionu Wembley postavila vse glasbene rekorde in postala eden največjih podatkovnih dogodkov v zgodovini britanskega nacionalnega stadiona. Turneja Eras, ki naj bi bila prva svetovna turneja, vredna milijardo funtov, je navdušila občinstvo po vsej Veliki Britaniji in podrla rekord pri uporabi mobilnih podatkov na samostojnem koncertu.

Na koncertih od 21. do 23. junija

Vsi trije koncerti Taylor Swift, ki so potekali od petka, 21. junija, do nedelje, 23. junija, so prinesli večjo porabo podatkov kot prejšnji rekord, ki ga je lani postavil Harry Styles s svojo turnejo Love on Tour (4,49 TB):

  • Petek, 21. junij: 5,16 TB
  • Sobota, 22. junij: 5,57 TB
  • Nedelja, 23. junij: 5,48 TB

Kdaj je bilo največ mobilnega prometa?

Največji porast je bil v soboto zvečer, ko so porabili 5,57 TB podatkov, kar je enako deljenju več kot 1,7 milijona slik na družbenih omrežjih, 94.000 ur prenašanja pesmi ali poslušanju celotnega glasbenega opusa Taylor Swift več kot 4.500-krat zaporedoma, kar bi trajalo več kot deset let!

Med tremi koncerti porabili 4 TB 5G podatkov

Količina podatkov je večja kot na letošnjih razprodanih finalih UEFA Lige prvakov (5,29 TB) in FA pokala (4,23 TB), kar pomeni, da je turneja Eras tretji največji dogodek glede na mobilni promet na Wembleyju (za Capital FM Summertime Ball 2023 in 2024, ki sta celodnevna dogodka). Zaradi nedavne izboljšave pokritosti z omrežjem EE 5G na delih britanskega nacionalnega stadiona so oboževalci med tremi koncerti porabili skoraj 4 TB 5G podatkov.

Približno 11.000 oboževalcev (ali 12 % kapacitete stadiona Wembley) je bilo mednarodnih obiskovalcev, največ pa jih je prišlo iz ZDA, Kanade, Francije in Španije, ki so uporabljali storitve operaterja EE, da bi ostali povezani z največjo pop zvezdnico na svetu.

Oznake: