Trajekt na otok Rab, ki je znan po svoji lepoti in zgodovinski dediščini in je priljubljena destinacija na Hrvaškem, pelje večkrat na dan. Na otok lahko pridete s trajektom iz dveh različnih pristanišč, na linijah Stinica – Mišnjak in Valbiska – Lopar.

Stinica (celina) – Mišnjak (Rab)

Prva možnost je trajektna linija Stinica-Mišnjak, ki je krajša in bolj pogosta izbira za tiste, ki prihajajo iz severne Hrvaške ali Slovenije. Stinica je majhno pristanišče, ki se nahaja približno 130 kilometrov južno od Reke. Do Stinice lahko pridete po avtocesti A1, nato pa izvozite pri Žutoj Lokvi in sledite cestnim oznakam proti Stinici.

Trajektna linija Stinica-Mišnjak traja približno 15 minut in vozi večkrat na dan. Ta hitra povezava omogoča fleksibilnost pri načrtovanju potovanja. Ko prispete v Mišnjak na Rabu, se lahko hitro in enostavno povežete z glavnimi cestami na otoku, kar omogoča enostaven dostop do različnih krajev in znamenitosti na Rabu.

Valbiska (Krk) – Lopar (Rab)

Druga možnost je trajektna linija Valbiska-Lopar, ki je nekoliko daljša in traja približno 90 minut. Ta trajektna linija je idealna za tiste, ki prihajajo iz osrednje ali južne Hrvaške, saj Valbiska leži na otoku Krk, ki je povezan s kopnim preko mostu. Do Valbiske se lahko pripeljete po avtocesti A1 in nato sledite cestnim oznakam proti otoku Krk.

Vozni red trajekt Rab

Trajekt Valbiska-Lopar vozi nekajkrat na dan, zato je priporočljivo preveriti vozni red in rezervirati vozovnice vnaprej, še posebej v poletnih mesecih, ko je promet večji. Pristanišče Lopar na severnem delu Raba je odlična izhodiščna točka za raziskovanje čudovitih peščenih plaž in naravnih lepot otoka.