Ste vedeli, da Facebook ponekod omogoča zaklenjen profil? Če smo doslej to možnost poznali na Instagramu, je v nekaterih državah mogoče zaklepanje profila tudi na FB-ju.

Facebook zaklenjen profil
Facebook zaklenjen profil

Facebook zaklenjen profil

Funkcija zaklenjenega profila na Facebooku je trenutno na voljo le v določenih državah, vendar obljubljajo, da bo uporabnikom prinesla večji nadzor nad tem, kdo lahko vidi njihove informacije. Zaklenjen profil na Facebooku pomeni, da lahko le prijatelji uporabnika vidijo določeno vsebino na njegovem profilu.

Kaj se zgodi?

Ko uporabnik zaklene svoj profil, bodo samo prijatelji lahko videli fotografije in objave na profilu
celotno profilno sliko in naslovno fotografijo, zgodbe, nove objave in fotografije

Poleg tega se vsi pretekli javni prispevki samodejno spremenijo v vidne samo prijateljem. Prav tako se vklopita pregled profila in pregled oznak, kar pomeni, da bodo ostali uporabniki videli le del osnovnih informacij.

Zasebnost na spletu je vse bolj pomembna, zato je ključnega pomena, da uporabniki poznajo in uporabljajo razpoložljiva orodja za zaščito svojih osebnih podatkov. Ne glede na to, ali je funkcija zaklepanja profila že na voljo v vaši državi ali ne, Facebook ponuja vrsto možnosti za upravljanje zasebnosti, ki vam lahko pomagajo ohraniti nadzor nad vašimi informacijami. Prilagodite svoje nastavitve in poskrbite, da bodo vaše digitalne izkušnje varne in prijetne.

Druge možnosti za upravljanje zasebnosti

Za tiste, ki zaklepanja profila še ne morejo uporabljati, Facebook ponuja več drugih možnosti za zaščito zasebnosti preko nastavitev zasebnosti. Uporabniki lahko uporabijo orodje za pregled zasebnosti (Privacy Checkup), izberejo, s kom delijo objave, fotografije in druge informacije ter uredijo osnovne informacije in določijo, kdo jih lahko vidi. Ob tem lahko spremenijo nastavitve zasebnosti za zgodbe, vključijo pregled profila in pregled oznak ter vključijo zaščito profilne slike. Prav tako lahko uporabniki v zaklenjenem profilu nadzorujejo, kdo jim lahko pošlje prošnjo za prijateljstvo in kdo jih lahko spremlja, nadzorujejo, kdo jih lahko poišče s pomočjo njihovega e-poštnega naslova ali telefonske številke.

Nastavitve omogočajo uporabnikom, da bolj učinkovito upravljajo svojo prisotnost na Facebooku in zaščitijo svojo zasebnost. S prilagoditvijo nastavitev lahko zagotovijo, da so njihove informacije varne in dostopne le tistim, ki jim zaupajo.

Oznake: