Trajektno pristanišče Valbiska se nahaja na zahodni obali otoka Krka in predstavlja ključno povezavo med Krkom ter drugimi otoki in celino. Pristanišče je strateško umeščeno, saj omogoča hitro in učinkovito povezavo z otoki Cres, Rab in Lošinj ter z obalnimi mesti na celini.

Kje leži Valbiska?

Valbiska je pomembno pristanišče za domačine in turiste, saj olajšuje potovanja in prevoz blaga med otoki in celino. Trajektne linije iz Valbiske vključujejo povezave do Meraga na otoku Cresu, Loparja na otoku Rabu in Porozine na otoku Lošinju. Te linije so še posebej priljubljene v poletnih mesecih, ko se poveča število turistov, ki želijo raziskovati lepote kvarnerskih otokov.

Restavracija, kavarna in stranišče

Pristanišče Valbiska je moderno in dobro opremljeno, kar zagotavlja udobno in varno vkrcavanje ter izkrcavanje potnikov in vozil. V neposredni bližini pristanišča so na voljo parkirni prostori, kar dodatno olajša potovanje z avtomobilom. Prav tako so v pristanišču različne storitve za potnike, vključno z restavracijo in kavarno, ob parkirišču za vkrcanje avtomobilov je tudi stranišče.

Poleg Splita najprometnejše pristanišče na Jadranu

Jadrolinija zagotavlja redne in zanesljive prevoze, vozni redi pa so prilagojeni potrebam potnikov, s pogostimi odhodi v poletni sezoni, ko je povpraševanje največje.

Na Cres, Lošinj, Rab in okoliške otoke

Valbiska je idealna izhodiščna točka za odkrivanje kvarnerskih otokov. Otok Krk, kjer se pristanišče nahaja, je sam po sebi čudovita destinacija, znana po svoji bogati zgodovini, prekrasnih plažah in slikovitih mestih. Iz Valbiske se lahko hitro odpravite na raziskovanje otoka Cres, ki slovi po svoji divji naravi in mirnih zalivih, ali pa na otok Rab, ki je znan po svojih peščenih plažah in bogati kulturni dediščini.

Trajekt Valbiska Merag

Trajektno pristanišče Valbiska je pomembna točka za vse, ki želijo raziskovati kvarnerske otoke in uživati v lepotah Jadranskega morja. Z rednimi trajektnimi povezavami, modernimi storitvami in strateško lego je Valbiska idealno izhodišče za vaše počitniške avanture.

Trajekt za Cres in Rab